Zasto MEDOFIT? Video galerija Iskustva nasih kupaca

Sibirska aronija - prirodni lek za imunitet

Sibirska aronija - prirodni lek za imunitet
Šifra artikla: a102
Raspoloživ: Na lageru
Cena: 55.00€
Cena sa porezom: 55.00€
Količina:  
 

 

 

Original nemački plombiran bio brik paket 3 litra matičnog soka Sibirske Aronije!

 

BIOBRIKET vakuum ambalaža br.1 na svetskom tržištu, ne dozvoljava pristup vazduha u sok, što je veoma bitno za očuvanje kvaliteta soka! Pasterizacija i konzervansi apsolutno nepotrebni.

 

Većina drugih proizvoda sokova od aronije su pasterizovani, ambalaža tih proizvoda (aronija u flašama), nakon otvaranja i trošenja, ne može da spreči kontakt vazduha sa sokom, što je naravno štetno za sam sok, jer većina aminokiselina propadaju prilikom bilo kakvog konzervisanja, termičke obrade ili pristupa vazduha u ambalažu. Kada otvorite sok aronije pakovan u flašu, morate ga popiti odmah jer svakim danom gubi na lekovitosti.

Naš sok je 100% proveren, bez konzervansa, bez termičke obrade, a zahvaljujući vakuum ambalaži i nakon prvog točenja 3 puna meseca svež, bez prisustva vazduha u ambalaži! NAŠ SOK NE TREBATE DRŽATI U FRIŽIDERU !

 

Srbija                             +381 65/520-11-35

Hrvatska                          +385 99/649-88-91

Bosna i Hercegovina     +387 66/229-639

Crna Gora                     +382 68/420-456

 

Plodovi se ne kvare i ne opadaju,  što je veoma bitno, ovi neobični plodovi prenose biološki imunitet na svoje konzumente!     Izvor: dr. Ivan Đinović

 

Lekovita svojstva i primena:

 

    ANTIOKSIDANS br.1 – “terminator” slobodnih radikala!

·         Veoma uspešno eleminiše maligne ćelije debelog creva, jetre, mozga i pluća, sprečava i uništava   slobodne radikale. Time usporava proces starenja kože, mišića i tako kompletnog organizma

·         Poboljšava krvnu sliku, cirkulaciju krvi i vitalizuje krvne sudove

·         Balansira krvni pritisak

·         Regeneriše krvne sudove nakon moždanog i srčanog udara

·         Leči urinarne infekcije uključujući i prostatu

·         Jača imunitet

·         Balansira rad svih žlezda a naročito rad štitnjače, koja između ostalog reguliše tako važnu kilažu tela i to bez dijete!

·         Balansira šećer

·         Balansira rad jetre, žuči i kompletnog probavnog trakta

·         Poboljšava vid

·         Uspešno suzbija Alchajmerovu i Parkinsonovu bolest u ranom stadijumu

·         Čisti organizam od skoro svih toksina, (otrova) radiacija i teških metala

·         I na kraju, glača bore, doprinoseći vitalnosti i lepoti celog tela

 

OD CVETA DO DUBOKE ZIME, OČARAVAJUĆA, ATRAKTIVNA I UVEK VEOMA ZDRAVA, SAMO SIBIRSKA ARONIJA - DIVLJAKUŠA – NAJBOLJI SAVEZNIK LEPOTE, VITALNOSTI I ZDRAVLJA

 

• ANTIKANCEROGENO DEJSTVO – u visokom procentu ubija maligne ćelije kod tumora mozga, pluća, debelog creva i jetre (antocijanin i proantocijanidin)

• ANTIOKSIDANS – sprečava stvaranje slobodnih radikala i degeneraciju zdravih ćelija u ljudskom tkivu i krvnoj plazmi, a time usporava i proces starenja organizma (tanini,flavonidi,vitamin C, vitamin E)

• GLAVA - poboljšava cirkulaciju krvi u krvnim žilama glave i pomaže kod glavobolje i migrene, zaustavlja razvoj ateroskleroze i stvara snažnu zaštitu od pojave demencije i nastanka Alchajmerove bolesti (antocijanin, vitamin P)

• SRCE – smanjuje visok krvni pritisak, vraća loš holesterol u normalu i podstiče porast dobrog, omogućava brz oporavak nakon srčanih i moždanih udara, regeneriše fino arterijsko mišićno tkivo i povećava njihovu elastičnost, poboljšava prokrvljenost miokarda podstičući stvaranje nove mreže finih krvnih sudova posle gubitka funkcije starih, stvara potpunu zaštitu od začepljenja (antocijanin, biofenoli, vitamin P)

• URINARNI TRAKT – liječi urinarne infenkcije (5-10 puta efikasnije od kanadske brusnice) i upalu prostate (proantocijanidin)

• JAČANJE IMUNITETA – sprečava bakterijske i virusne infekcije (prehlada, grip…).(biofenoli, vitamin C)

• ENDOKRINE ŽLEZDE – poboljšava lučenje hormona i reguliše rad štitne žlezde, reguliše nivo šećera i hemoglobina u krvi, rad pankreasa i leči dijabetes. Sadrži redak voćni šećer SORBITOL čime pomaže dijetetsku ishranu (sorbitol, antocijanin)

• KRV I KRVNI SUDOVI – popravlja krvnu sliku i čisti krv , poboljšava cirkulaciju, smanjuje povišen krvni pritisak, smanjuje loš holesterol i reguliše šećer, povećava elastičnost krvih sudova (posebno je značajno za dijabetičare) i sprečava njihovo začepljenje, sprečava aterosklerozu i smanjuje tegobe kod upaljenih i proširenih vena (flavonidi, vitamin P, proantocijanidin, biofenoli)

• ŽELUDAC – smiruje grčeve i bolove želudca, smiruje upalu sluznice želudca, pomaže kod čira na želucu i želudačne nervoze (antocijanin)

• CREVA – smiruje grčeve i bolove u crevima, smiruje upalu sluznice creva i zaustavlja prolive

• JETRA I ŽUČ – poboljšava rad jetre i izlučivanje žuči, čisti jetru od masnoće, regeneriše je i kod teških oboljenja, leči i reguliše upalu žučne kese i žučnih kanala, žuticu, žučni pesak i žučni kamen (fenoli, flavonidi)

• OČI – poboljšava vid, leči degenerativne promene na makuli, štiti oči od UV zračenja, sprečava nastanak katarakte (antocijanin, vitamin P, betakaroten)

• KOŽA – povećava elastičnost i značajno smanjuje prisustvo bora i strija, uklanja tamne fleke od sunca i ispucale kapilare, osvežava kožu, usporava starenje.(vitamin E, betakaroten, flavonidi)

• ČIŠĆENJE ORGANIZMA – vezuje se za teške metale i radioaktivne elemente u telu i omogućava njihovo izlučivanje što je od najveće koristi posle izloženosti zračenju kod postoperativne terapije (masovno korišćena nakon nesreće u Černobilju za smanjenje tegoba najizloženijim službenim licima)

• VIŠESTRUKO SKRAĆUJE VREME ZARASTANJA RANA I VRŠI NJIHOVU DEZINFEKCIJU – što je naročito važno u postoperativnom periodu (biofenoli,vitamin P,C i E)

 

Istraživanja ruskih naučnika su pokazala da ovo čudnovato voće pospešuje izlučivanje teških metala, kao i nekih radioaktivnih elemenata iz tela.

Svakako je sok od aronije, vrlo lekovit i okrepljujući napitak, koji se preporučuje starijim kao i mlađim osobama. Nema neželjenih efekata, i svakako povoljno deluje na imunološki sistem, i njegovu otpornost  poboljšavajući krvnu sliku.

 

Od svih je najkvalitetnija divlja sorta, tj. prvobitna sibirska forma, Aronia Melanocarpa (bez nadimka, kao što su Nero itd.) ova divljakuša nosi po grozdu samo 10 do 15 bobica ali su zato triput jače, to jest zdravije od kultiviranih, kalemljenih sorti.

 

Sledi delimičan citat od prof. dr. Marije Glibetić, iz iste publikacije: „U šali ponekad kažem: Aronija je tako jak antioksidans - pojesti sto kilograma jabuka isto je što i popiti samo jedan decilitar matičnog soka aronije “…

 

U časopisu “Top Zdravlje“: „ARONIJA RIZNICA ANTIOKSIDANATA“, zabeležen je razgovor reportera ovog časopisa sa prof. dr. Ivanom Đinovićem. Prof. dr. Ivan Đinović kaže: …“aronija pospešuje rad jetre, žuči i štitnjače. O lekovitosti aronije govori i činjenica da je ovo jedna od retkih biljaka koje imaju sposobnost da same sebe leče. Sadrži biološke antibiotike (fitoncide) koji sprečavaju truljenje i crvljivost“. A što je veoma bitno, taj biološki imunitet sibirska aronija prenosi i na njene konzumente.

 

Zreli plodovi Sibirske aronije sadrže velike količine biofenola, tanina, katehina , antocijanina, folnu kiselinu, flavonoide tj. veoma retke P vitamine, i druge vitamine kao šo su: A, C, B2, B6, B9, E. Osim toga, aronija poseduje i betakaroten, kalijum, kalcijum, gvožđe, mangan, molibden, jod i fosfor. Ogromna količina tanina i flavonoida, gde glavnu ulogu igra antocijanin, sve ovo Sibirsku aroniju definitivno čini najjačim ANTIOKSIDANSOM protiv slobodnih radikala.

 

Antocijanin je definitivo najsnažniji antioksidans, sa ubedljivo najvećom koncentracijom u aroniji. Aronija poseduje 800 ORAC jedinica, a divljakuša čak 1200 ORAC jedinica, u ostalim vrstama voća i povrća, (domaći plodovi) od 30 ORAC jedinica u jagodi; do max. 353 ORAC jedinica u zovi, dok su tropsko-suptropski plodovi bliži aroniji, (ali su manje podobni, jer čisto geografski ne zadovoljavaju potrebe svetske populacije) noni: 750 i goji: 490 ORAC jedinica, mereno u mg na 100 gr voća.

 

ORAC: = „the oxigen radical absorbance capacyti“ –  „jedinica za merenje kapaciteta antioksidansa“ (u mg na 100 gr hranljivih sirovina ili gotovih proizvoda)

 

Slobodni radikali „vole“ masna tkiva u telu, holesterol i belančevine, takve biomolekule (što je kobno za nas) brzo „oksidiraju“, uporedivo sa dejstvom rđe na gvožđe – razarajući ga do samog kraja!

 

Doza za zdrave osobe: preventivno 1X dnevno (ljetnji period) i 2X do 3X dnevno (zimski period) mala rakijska čašica, 3 cl soka od aronije, a za oboljele: 3X dnevno veća rakijska čašica, 5 cl.

 

Osetno poboljšanje zdravlja uz kontinuiranu – redovnu terapiju i odgovarajuću ishranu nakon 3 do 4 meseca, kod težih oboljenja nakon 6 do 9 meseci.

 

Svi ovi podaci se mogu proveriti u “Centru za istraživanje ishrane i metabolizma”, Beograd, koji je pod vođstvom, prof. dr. Marije Glibetić.

Napišite ocenu

Vaše ime:


Komentar uz ocenu: Napomena: HTML oznake neće biti izvršene i prikazivaće se kao tekst!

Ocena: Loš           Dobar

Unesite kod sa slike ispod:Powered By OpenCart
Medofit doo © 2023