Pridržavajte se ovih principa da bi živeli zdravo i dugo

Read full article  | Comments Off on Pridržavajte se ovih principa da bi živeli zdravo i dugo

 

Da bi živeli  zdravo i dugo trebalo bi da se prilagodite zdravom načinu života koji podrazumeva  pridržavanje sledećih principa:

– Pravilna i balansirana  ishrana

-Fizička aktivnost

-Odmor

-Kvalitetan san

-Umerenost

Pravilna ishrana i redovna fizička aktivnosti od izuzetnog su značaja za  dobro zdravlje.

Neka vam obroci budu redovni . Osim doručka, ručka i večere potrebno je da imate i dve užine. Na jelovniku se moraju naći  sveže povrće i voće, žitarice od celog zrna, nemasna mesa, najmanje jednom nedeljno riba. Od ulja koristite  hladna neprerađena ceđena ulja poput  maslinovog.  Zdrava i pravilna ishrana treba da bude  raznovrsna. Svakodnevnim unosom  voća i povrća smanjićete  rizik od nastanka  kardiovaskularnih bolesti, šećerne bolesti i kancerogenih  oboljenja.

Loše navike u ishrani potrebno je promeniti, zbog toga što  nepravilna ishrana može biti  faktor rizika za nastanak brojnih oboljenja poput  gojaznosti, dijbetesa, povišenog krvnog pritiska, arteroskleroze, infarkta, moždanog udara.

Raznolika hrana doneće organizmu ono što mu treba i što je bitno.  Ne preterujte ni u čemu.

Redovna  fizička aktivnost  je veoma korisna.  Redovno vežbanje doprineće da  dobijete  više energije,  da imate dobro raspoloženje, smanjite  telesnu težnu, poboljšate  nivo šećera u krvi, poboljšate nivo zaštitnog holesterola , smanjite krvni  pritisak, ublažite stres. Fizička aktivnost održava čoveka u dobroj fizičkoj i mentalnoj kondiciji.

Kvalitetan san je takođe neophodan za dobro zdravlje. Spavanje doprinosi okrepljenju organizma ,stoga je potrebno najmanje 8 sati spavanja dnevno. Na spavanje idite pre ponoći.

Zdravlje dolazi iz glave, zato je  najvaznije da imate pozitivan stav o zivotu, kao i volju i naravno umerenost. Umerenost je jedan od principa zdravog i dugog života. Čak i one stvari za koje smatrate da su najzdravije, mogu da vam naškode ako se sa njima preteruje. Sve treba da bude u granicama normalnog, ni sa čim ne treba preterivati. Morate ublažiti neke navike, i što se tiče posla, hrane i drugih aktivnosti, i da se naviknete na umerenost u svemu.

Za stanje svog organizma odgovorni ste vi sami. Zato o zdravom načinu života mislite na vreme. Ne zaboravite zdravlje je ne samo telesno već i duševno blagostanje. Bitno je da vašim svakodnevnim navikama i ponašanjem ne ugrožavate svoje zdravlje.  Ako se osećate  dobro i zadovoljno, zdravlje vam neće manjkati.

Read More

Lekovite biljke koje treba da imate u kućnoj apoteci

Read full article  | Comments Off on Lekovite biljke koje treba da imate u kućnoj apoteci

nana prirodni lek

Od davnina  lekovite biljke se koriste za lečenje mnogih bolesti.

Navešćemo nekoliko biljaka koje treba da imate u kućnoj apoteci kako bi ih koristili kada vam budu zatrebale.Ukoliko imate lakši zdravstveni problem ne morate uvek posezati za tabletama. Koristite odgovarajuće lekovite biljke koje blagotvorno deluju na organizam i zdravstveni  problem koji imate.

 

Hajdučka trava

Poznato je da je hajdučka trava izuzetno lekovita, stoga se već dugi niz godina koristi   kao prirodni lek u  narodnoj medicini. Čaj od hajdučke trave reguliše rad organa za varenje, ima blago sedativno dejstvo, jača organizam, podstiče apetit. Melem od hajdučke trave daje odlične rezultate u lečenju hemoroida, posebno onih koji krvare.

Posebno je lekovita kod ženskih bolesti. Preporučuje ženama koje pate od bolnih i neredovnih menstruacija

Matičnjak

Njegova primena u narodnoj medicini je poznata od davnina. Veoma je cenjena lekovita biljka i slovi za jednu od  najmoćnijih biljka protiv  bolesti koje se javljaju kao posledica stresa.Takođe je dobra za smirenje nervnog sistema, deluje  protiv nesanice i nervoze. Dokazano je da matičnjak pojačava koncentraciju. Ima odlična antivirusna svojstava, zato se koristi za lečenje virusnih infekcija.

Kopriva

Kopriva je jedan od najmoćnijih lekova iz prirode. U proleće kad krenu mladi izdanci ova biljka  je puna  hlorofila koji pomaže  u povećanju broja eritrocita tj. hemoglobina u krvi.

Listo kopive je bogat gvožđem, mineralima i vitaminom C. Treba ga koristiti u jelu jer je veoma hranljiva namirnica.

Poznato je diuretičko svojstvo koprive. Blagotvorna je kod  problema sa bubrezima i  urinarnih infekcija, jer  pospešuje eliminisanje  otrova i bakterija  iz organizma.  Delotvornost koprive se pokazala i kod raznih problema sa kožom, poput  ekcema kod dece. Upotrebljava se za jačanje korena kose i protiv peruti.  Pomaže i kod reume, može da ublaži upalu zglobova.

 

Neven

Zahvaljujući svom složenom sastavu neven spada u biljke koje se najčešće koriste u  fitoterapiji  za lečenje širokog spektra bolesti.

U narodnoj medicini, od nevena se  prave brojni melemi koji se koriste za rešavanje zdravstvenih problema sa kožom kao što su  akne, bradavice, ekcem, psorijaza i seboreja, opekotine, ozebline, osipi, ubodi insekata, brže zaceljivanje rana.   Njegova delotvornosr pokazala se i kod  zacelivanja ranica na želucu i dvanaestopalačnom crevu, smirivanju  upale debelog creva, normalizaciji rada jetre i lučenje zuči. Pokazalo se da neven ima  sposobnost u pročišćavanju krvnih sudova i  snižavnju nivoa holesterola u krvi.

Kamilica

Kamilica spada u lekovite biljke koje se od najdavnijih vremena upotrebljavaj u narodnoj medicini.

Korist se za opuštanje napetih i umornih  mišića, za probleme probavnog trakta kao i za  grčeve i dečje kolike. Čaj od kamilice ima umirujući efekat pa se stoga  koristi za lečenje nesanice i nervoze. Takođe čaj od kamilice je  najbolji prijatelj svake žene jer ublažava menstrualne grčeve.  Ima antibakterijska svojstva , pa je zato čaj od kamilice dličan za jačanje  imunog sistema i sprečavanje infekcija kao što su prehlada i grip.

Žalfija

Zalfija  je prirodni antiseptik i antibiotik. Zahvaljujući ovim svojstvima  blagotvorna je u lečenju  upala usne duplje i ždrela, upale krajnika. Nezaobilazni je  sastojak brojnih lekova koji se koriste za ispiranje usta i grla kod upala.

Narodna medicina je koristi za jačanje nerava, protiv prehlade i gripa, za čišćenje krvi, poboljšanje probave i za ublažavanje tegoba u klimaksu.

Menta

Ova biljka prijatnog ukusa je odlično  sredstvo za ublažavanje raznih zdravstvenih tegoba.

Čaj od svežih ili osušenih listova  nane pomaže  u lečenju žučnih i želudačanih tregoba, nadutosti,  gorušice, nadraženih creva, povraćanja i zatvora. Delotvoran je i kod  menstrualnih tegoba. Čaj od nane možete koristiti  i za poboljšanje apetita. Konzumiranje čaja od mente leči i sprečava nesanicu.

Ublažavanja određenih  zdravstvenih problema lekovitim biljem doživljava ponovni procvat i ima sve veću primenu.

Read More

Tegobe koje se javljaju u menopauzi mogu se ublažiti prirodnim preparatima

Read full article  | Comments Off on Tegobe koje se javljaju u menopauzi mogu se ublažiti prirodnim preparatima

prorodni lekovi za klimaks

Osim što se brojne tegobe koje se javljaju kod žena  u menopauzi mogu  ublažiti hormonskim preparatima, postoje i preparati napravljeni na bazi biljaka koji uspešno simuliraju dejstvo ženskih polnih hormona i koji mogu otkloniti  tegobe  nastale u menopauzi.

Sa  konačnim gubitkom menstruacije i ovulacije nastaje menopauza , koja se najčešće javlja u zivotnoj dobi  između 45. i 55. godina. Uzrok prestanka ovulacije je znatan pad nivoa estrogena i progesterona, koji za posledicu ima  niz neprijatnih tegoba. Dužina trajanja menopauze umnogome  zavisi od fizičkog i psihičkog stanjasvake  žene, pa njeno trajanje može biti od nekoliko meseci do nekoliko godina.

Pomenute tegobe  koje se javljaju u menopauzi mogu i te kako narušiti kvaliitet života, ali rešenja ipak postoje.

Tegobe koje se javljaju u menopauzi mogu se ublažiti prirodnim preparatom FITOKOMPLEKS – KLIMAKS  Ovo je  100% prirodan preparat na bazi biljaka I meda  koji proizvodi kompanija Medofit.

Iznenadni talasi toplote, pojava crvenila i znojenje su zdravstvene tegobe koje se javljaju  kod više od  75% žena koje se nalaze u menopauzi. Sem ovih tegoba mogu se javiti  nesanica, nervoza, malaksalost, preosetljivost, pojava benignih cista na dojkama ili materici, srčane aritmije, drastičan pad libida, krtost kostiju.

Svi prateći simptomi menopauze koje se javljaju u tom periodu, osim sintetičkim I prirodnim lekovima  mogu se ublažiti ili čak izbeći  pravilnim načinom života.

Redovna fizička aktivnost, šetnja  u prirodi, redukovanje  telesne težine, konzumiranje namirnica koje su bogate vitaminima i mineralima, izbegavanje kafe i alkohola, prestanak pušenja , utiču  blagotvorno na  mentalno zdravlje., a u isto vreme štite od osteoporoze i kardiovaskularnih bolesti. Pravilan način ishrane, umnogome može da utiče na smanjenje  noćnih valunga i poboljšanje kvaliteta sna. Zdrava i raznovrsna ishrana  koja se  bazira na namirnicama koje sadrže kalcijum, poput  mlečnih proizvoda, sira, sardina, lososa i zelenog lisnatog povrća će usporiti snižavanje gustine kostiju i nastanak osteoporoze s prelomima.

Potražite začine ili biljne proizvode koje možete pronaći na tržištu čiji je ključni sastojak fitoestrogen.

Šta su Fitoestrogeni ?

To su biljni hormoni koji  imaju vrlo sličnu strukturu ženskim polnim hormonima – estrogenima. Ublažavaju tegobe koje prate ženu u periodu menopauze.

Zdrav pristup životu je najvažnija stavka u borbi sa nemilosrdnim simptomima menopauze.

Mnogi simptomi klimaksa su poprilično neugodni. No danas  postoje razne  terapije pomoću kojih se simptomi menopauze mogu ublažiti.

 

 

 

Read More

Lečenje zdravstvenih problema sa želucem prirodnim lekovima

Read full article  | Comments Off on Lečenje zdravstvenih problema sa želucem prirodnim lekovima

 

Zbog brzog i stresnog načina života, sve je više osoba koje imaju zdravstvene  probleme  vezane  za želudac, kao što su gorušica, bol u stomaku, težina u želucu, nadutost, podrigivanje ili mučnina. Ove tegobe najčešće imaju osobe  koje su eksponirane u svom poslu, izložene dodatnoj odgovornosti i stresu. Ukoliko se  nepravilno hranite, konzumirate cigarete, unosite previše kafe, imate svakodnevni stres, morate znati da je želudac jedan od organa koji će prvi stradati.

Svi ovi zdravstveni problemi moraju se lečiti na vreme i na pravilan način, u suprotnom mogu eskalirati u veoma ozbiljne bolesti.

Veoma je bitno da promenite štetne životne navike, prestante sa pušenjem, smanjite prekomernu telesnu težinu, unosite svakodnevno hranu koja je što manje masna i  što manje  začinjena, kao i da dnevno imate  više manjih obroka.

Umesto gaziranih sokova konzumirajte čajeve od  lekovitog bilja koji mogu znatno da smanje  nastale želudačne probleme. Topli čajevi od lekovitog bilja i dijetalna ishrana daju sigurno dobre rezultate.                               I

Bolovi u zelucu su obično veoma mučni i neprijatni. Razlog za bolove  mogu biti gastritis, čir, a ponekad i onkološka obolenja. Svaka treća odrasla osoba ima hronični gastritis, a čir na  želucu svaka sedma. Ukoliko gastritis ne lečite na vreme može se javiti  čir na želucu, dok neki  od oblika hroničnog gastritisa mogu povećati  rizik za nastajanje karcinoma, naročito u slučaju kada dođe do istanjivanja želudačnog tkiva i promene u ćelijama tkiva.  Hronični gastritis i čir mogu se lečiti  proverenim preparatima spravljenim na baz lekovitog bilja i meda  koji će smanjiti želudačnu kiselinu na nisku vrednost. Med je vrlo poželjan lek za čir. Poznato je da med napada bakterije, jača stomak i crvenu floru.

Ukoliko se  bolovi javljaju često,  morate se obratiti svom doktoru.

Kompanija Medofit pripremila je 100% prirodni preparat  koji u sebi sadrži   med, medicinske gljive coprinus i reishi i lekovito bilje  pelin i brusnicu. Ovaj preparat veoma efikasno  pomaže i leči  zdravstvene probleme sa želucem. Med  deluje  veoma pozitivno na probavni sistem, podstičući pravilan rad želuca, istovremeno ga  štiteći od raznih oštećenja. Med je veoma lekovit za  lečenje  čira na želucu i  dvanaestopalačnom crevu.

Gljiva reishi antivirusno i antibakterijski deluje na želudac. Pelin se takođe  pokazao delotvornim za  jačanje želuca i čišćenje krvi.

100% prirodni lek za želudac kompanije Medofit  normalizuje rad creva i želuca, i  poimaže u  obnovi sluzokože želuca. Za uspostavljenje ravnoteže  crevne flore i normalizaciju  nivaoa kiseline  u želucu dovoljna je  šestomesečna terapija preparatom ŽELUDAC I PROBAVNI TRAKT.

 

Read More

Prednosti alternativnog lečenja

Read full article  | Comments Off on Prednosti alternativnog lečenja

prirodni lekovi

Zadnjih godina  metode alternativnog  lečenja počela je da koristi  i zvanična medicina.

U našoj zemlji pacijenti  koji smatraju da je alternativa bolji izbor od klasične medicine imaju mogućnost  da legalno i bezbedno odu  kod stručnjaka alternativne medicine  koji poseduju  odgovarajuću licencu za rad.

O popularnosti alternativnih metoda lečenja, dovoljno govori podatak da čak 68% populacije koristi neku od alternativnih terapija, bilo samostalno ili kao dopunu lečenja konvecionalnom  medicinom.

Većina stručnjaka alternativne medicine smatra da osnovu dobrog zdravlja čine ishrana, hidratacija organizma, dobar san i mentalno stanje. Ukoliko postoji problem bilo kog od ovih činilaca, smatra se da je opšte zdravlje narušeno.

Zato alternativna medicina  ima holistički pristup lečenja svakog pacijenta, koje podrazumeva  detaljno ispitivanje svih aspekata, kao i eliminisanje defekata u svakom od njih.

Dokazano je da način života ima direktan uticaj na zdravlje. Najveći broj bolesti uzrokovan je stresom. Takođe, osobe koje imaju hronične tegobe, sve više primenjuju alternativnu terapiju kako bi poboljšale opšte zdravlje. Umereni oblik depresije , poremećaje digestivnog sistema, alternativna medicina veoma uspešno leči.

Telo čoveka poseduje mehanizam samoisceljenja a dokazano je da ga alternativne terapije pokreću.

Pod alternativnim  lečenjem podrazumevaju se sve metode  lečenja koje su zasnovane na prirodnoj osnovi. U alternativnoj  medicini  najrasprostanjenija je upotreba lekova  koji su spravljeni na bazi  leko bilja, ali se koriste  i druga prirodna sredstva i tehnike, poput  bioenergije, magnetne terapije, akupunkture.

Za sve alternativne metode koje se koriste  u lečenju bolesti, zajedničko je to da su bazirane na drevnim medicinskim znanjima. Od kako postoji sveta, svaka kultura  je primenjivala alternativnu medicinu. Danas zahvaljujući  savremenim naučnim dostignućima, alternativna medicina se  sve više razvija,  a lečenje prirodnim putem je efikasnije i bezbednije u odnosu na ranije periode.

Lečenje alternativnim terapijama  je manje štetno i manje agresivno od  lečenja savremenom medicinom.  Da bi se postigli zadovoljavajući rezultati i izlečenje  često je  potrebno  mnogo više vremena.

Pre nego što se odlučite za alternativni način lečenja konsultujete sa svojim  izabranim lekarom ili specijalistom. Čak se I medicinski stručnjaci slažu da  kombinovana primena komplementarne i konvencionalne medicine pruža najbolje.

Zdravlje je veoma bitno. Ukoliko se dogodi da vam ono bude narušeno,  krenite  sa prirodnim lečenjem što pre. Učinićete za svoj organizam ono najbolje.

Kompanija Medofit   već duži niz godina se bavi proizvodnjom i prodajom prirodnih preparata  na bazi meda i medicinskih gljiva. Svi proizvodi se prave ručno,  od najkvalitetnijih probranih sastojaka iz prirode.

U ponudi su 100% prirodni lekovi za anemiju, bronhitis, hipertenziju, bronhitis, depresiju, holesterol, hemoroide,  artritis, jetru i mokraćne kanale,prostatu, bubrege, reumu.

Read More

Najčešće greške kod držanja dijete

Read full article  | Comments Off on Najčešće greške kod držanja dijete

Verovatno  ste pokušali da držite dijetu,  a kilogrami se danima  ne smanjuju. To je znak    da pravite greške u procesu mršavljenja.

Svi oni koji misle da doručak treba da bude lagan su u zabludi. Siromašan doručak  usporava metabolizam i izaziva određene hormonalne promene koje  mogu da ugroze proces mršavljenja. Da bi dobili neophodnu energiju morate  uneti u organizam namirnice  poput  mleka, ovsa, koštunjavog i svežeg voća, jer one  sadrže hranljive materije kao što su kalcijum, gvožđe, protein i vlakna koje doprinose  organizmu da  sagoreva kalorije I vrši probavnu I elementarnu funkciju.  Drugim rečima   uz bogat  doručak  ispoštovaćete ishranu kojom se najbolje  kontrolišu kalorije  u toku dana.

Druga greška je unošenje samo jedne grupe namirnica. Naš organizam da bi mogao da funkcioniše mora da ima balansiranu ishranu  u kojoj su zastupljene  osnovne količine proteina, vlakana i masti. Morate unositi I ugljene hidrate jer su I oni  potrebni čak i kod mršavljenja. Znači balansirana ishrana ali uz vođenje računa o unetim količinama.

Još jedna greška prilikom držanja dijete je neprimenjivanje kontrole porcija. Dozvoljene namirnice ne možete unositi u neograničenim količinama, što znači da ograničavanje  unosa kalorija ne znači odricanja  od unosa osnovnih namirnica već kontrolu porcija.

Većina od vas čula je za savet za mršavljenje da treba večerati do 7 sati uveče. Ali šta će se desiti ako večerate rano a na spavanje odete kasno. Normalno je da ćete do ponoći ogladneti  I doći u iskušenje da nešto pojedete. Zato ili  na spavanje idite ranije ili neka večera bude malo kasnije. Ukoliko  večerate kasno, potrudite se da taj obrok  ima najmanje kalorija od svih obroka koje konzumirate u toku dana.

Užina je veoma bitna. Da bi ste se oslobodili viška kilograma veoma je bitno da  vaš metabolizam bude u funkciji tokom celog dana. Poželjno je da užinate između doručka I ručka , kao I između ručka I večere. Duga pauza između obroka može da dovede do skoka nivoa šećera u krvi, što može uzrokovati poremećaj u organizmu I dovesti do jačeg osećaja gladi.

Velika greška kod držanja dijete je I unos namirnica sa malo kalorija. Držanje dijete ne znači samo unos namirnica koje imaju nisku kalorijsku vrednost. Svaki obrok mora da sadrži  namirnice koje  će vas držati duži vremenski period sitim, poput  voća i žitarica od celog zrna  koje su bogate vlaknima.

Unos dovoljne količine vode u organizam je veoma bitan kod držanja dijeta. Zamena vode drugim napicima je velika greška jer  može da uveća unos kalorija.

Suština svake dijete je u balansu. Zato je veoma važno da pronađete balans između broja kalorija koje unesete u organizam  i broja kalorija koje treba da potrošite.

Prirodan preparat za mršavljenje i detoksikaciju organizma FITOKOMPLEKS ZA MRŠAVLJENJE,  kompanije Medofit   je  100% prirodni preparat koji sadrži mešavinu lekovitog bilja i meda. Pomoći će vam ne samo da  se oslobodite  kilograma već da u isto vreme  i  detoksikujete vas organizam

Read More

Lečenje fibrosističnih promena u grudima prirodnim preparatima

Read full article  | Comments Off on Lečenje fibrosističnih promena u grudima prirodnim preparatima

 lek za fibrocistične dojke

Veliki broj žena oseća bolove u dojkama i strah ih je cista?

Ciste i fibroadenomi mogu dosta često da izazovu  bol i probadanja u dojkama. Simptomi ciste u dojkama i jesu bol i probadanje.

Najčešći uzrok kvržica i bolova u grudima kod žena u starosnoj dobi između 30 i 50 godina su ciste., koje su u potpunosti  benigne. Do pogoršanja simptoma može doći   pre menstruacije. Grudi mogu biti nabrekle i bolne. Fibrocistične promene u dojkama povezane su sa mesečnim oscilacijama  nivoa hormona u telu. Svakog  meseca telo se sprema za moguću trudnoću i dojke se spremaju za stvaranje mleka. Bolest verovatno nastaje zbog takve reakcije grudi na hormonske nadražaje tokom mesečnog cilkusa.

Mnogo žena pati od bolnih tumora mlečnih žlezda tokom celokupnog reproduktivnog perioda života. Nekada su ti simptomi pojačaani i slabe u skladu sa menstrualnim ciklusom.

Ukoliko u vašoj porodici ima žena koje su imale problem  fibrocističnih dojki  velika  je mogućnost da ćete ih imati i Vi.

Iako najčešće promene na dojkama imaju jednostavno objašnjenje, potrebno je da ih pratite i da redovno idete na pregled dojki.

Ovaj zdravstveni problem možete rešiti  pomoću prirodnog preparata kompanije Medofit  FIBROCISTIČNE GRUDI .

Prirodni lek kompanije Medofit  jako dobro deluje.

Ovaj 100% prirodni preparat, spravljen je od  meda, lekovitih biljki (konopljika i žuti noćurak) i medicinske gljive – maitaku. Prirodni lek FIBROCISTIČNE GRUDI će vam pomoći da na potpuno prirodan način, izlečite svoje dojke.

Poznato je da lekovite biljke imaju dugu i uspešnu tradiciju u lečenju benignih  promena na dojkama.

Za pojavu cisti na dojkama glavni okidač je najčešće stres i užurbani način života. Takođe značajnu ulogu  za pojavu cista ima  ima hrana koju konzumirate . Užurbani način života uzrok je unosa brze hrane.Promenite tu naviku i trudite se da  se hranite zdravo.  Izbegavajte masnoće koje potiču iz  namirnica životinjskog porekla,  šećer i belo brašno, rafinisane ugljene hidrate.

Neka vam u ishrani budu zastupljeni  brokoli, kupus, kelj i prokelj,  karfiol. U ovom povrću  nalazi se  indol-3-karbinol, za koji je dokazano  da smanjuje sposobnost vezivanja estrogena za tkivo dojke , sprečavajući  maligna oboljenja  hormonski uzrokovana .

Unosite u organizam  prirodne antioksidanase poput vitamin  E i C, beta karoten kao i omega-3 masne kiseline.

Kafu i alkohol  izbacite iz  upotreba. Mnogo je korisnije popiti  blagi biljni čaj.

 

Read More

Kako na prirodan način smanjiti holesterol?

Read full article  | Comments Off on Kako na prirodan način smanjiti holesterol?

holesterol lečenje prirodno

Povišen ili visok holesterol je danas zdravstveni problem kod  mnogih osoba. Jedan od ključnih faktora za razvoj srčanih oboljenja je visok nivo holesterola u krvi. Povišen nivo holesterola može biti  poguban za arterije. Holesterol se taloži na zidovima arterija smanjuje njihov  prečnik. Ukoliko ih potpuno zatvori moguće je izazivanje infarkta ili drugih vaskularnih problema.

Da bi smanjili rizik po svoje zdravlje morate se rešiti ovog problema.

Nivo holesterola moguće je znatno smanjiti promenom načina ishrane , bez primene lekova.

Promenite režim ishrane. Za   period od šest meseci snizićete nivo holesterola I do 30%. Ne držite rigorozne dijete , već naučite da se zdravo hranite. Pravilna ishrana je ključ za dobro zdravlje.

Za začinjavanje, pečenje ili kuvanje  hrane koristite više vrsta ulja  koja su siromašna zasićenim mastima.

Sva ulja su masna pa su stoga i kalorična. Zato ih koristite u umerenim količinama, kako bi izbegli  gojaznost, koja je faktora rizika za arterije.

Od mesa koristite govedinu, teletinu, konjsko meso. Idealno meso u borbi protiv holesterola je meso od divljači, ćuretina, piletina, zečetina. Pripremajte ih sa malo masnoće I konzumirajte ih bez kožice.

Od mlečnih proizvoda konzumirajte meke sereve, jogurt, sa manjim procentom masti.

Skuša, jegulja, haringa, losos je riba bogata  omega 3 kiselinama. Možete konzumirati I  polumasnu ribu poput  sardina, šarana, inćuna.

Poželjno je da iz ishrane izbacite zasićene masti , a povećate unos  nezasićenih masnih kiselina.

Unosite povrće I žitarice bogate vlaknima. Idealna zamena za meso je soja jer je izvrstan izvor proteina, vlakana i drugih hranljivih sastojaka.

Šaka koštunjavog voća poput badema I oraha takođe je dobra za smanjenje nivoa holesterola.

Mediteranska ishrana je pomogla mnogima da smanje nivo holesterola u krvi.

Prema nekim istraživanjima dokazano je da redovna fizička aktivnost  može podići nivo dobrog holesterola čak i do  10% .Vežbajte redovno. Za dobre rezultate dovoljna je svakodnevna šetnja od 45 minuta.

Kompanija Medofit  nudi 100% prirodni preparat VISOK HOLESTEROL koji  u sebi sadrži med, medicinske gljive (SHIITAKE, CORDYCEPS) i lekovito bilje  (artičoku, kurkumu i alfalfa.

Ovaj prirodni lek regenarativno deluje na uravnotežen rad jetre i normalizaciju odnosa lošeg (LDL) i dobrog (HDL) holesterola.Dovoljna je  šestomesečna terapija da se u  u potpunosti regeneriše   jetra , normalizuje njen rad i količina svih lipida u krvotoku.

Read More

Do vitke linije prirodnim putem

Read full article  | Comments Off on Do vitke linije prirodnim putem

za mršavljenje

Nema čarobne pilule, ni specijalne dijete koja će vam pomoći da se za kratak vremenski period  oslobodite viška kolograma. Dobitna kombinacija je unos manje količine hrane i svakodnevna fizička aktivnost.

Višak kilograma ne samo da ne izgleda estetski lepo, već može biti uzrok i rizika za povišen krvni pritisak, dijabetes tipa 2, bolest srca, demenciju, karcinom dojke, debelog creva i endometrijuma.

Da regulišete vitku liniju na zdrav i prirodan način dovoljno je da se pridržavate sledećeg:

-Bez gladovanja

Da brže izgubite masnoće i kilograme izgladnjivanje vam neće pomoći. Gladovanje je vrlo nezdravo i  neće dovesti do željenog rezultata. Izbegavajte ili u potpunosti ukinite unos slatkiša i namirnica koje u sebi sadrže  konzervans i natrijum. Povećajte unos povrća. Neka vam veličina porcije bude manja od uobičajene.

-Neka vam hrana  koju konzumirate bude šarena i raznovrsna

Namirnice koje sadrže hranljive sastojke i vlakna  držaće vaš nivo šećera u krvi u granicama normale. A to su  šargarepa, spanać, paprika, paradajz, razne salate i voće.

Povrće ne kuvajte dugo kako bi zadržalo i sačuvalo dragocene nutrijente. Poželjno je a i zdravo  da ponekad konzumirate  presnu tj. sirovu hranu.

-Unosite „dobre“ masnoće

Ishrana bazirana na zasićenim masnoćama, dovodi do stvaranja masnih naslaga oko struka.  Ishrana koja je bogata  mononezasićenim masnoćama čini suprotno. Snižava nivo „lošeg“ holesterola, povećava  nivo „dobrog“ holesterola. Namirnice bogate monozasićenim masnoćama su  kikiriki, bademi, orasi, maslinovo ulje.

-Brza hrana i gazirana pića nipošto

Poznato je da obe stvari  utoljuju glad i povećavaju apetit, ali i su i  najveći neprijatelji u borbi za tanak struk. Zaboravite  hamburgerr, pomfrit i gaziranr napitke. Radije konzumirajte  salate, voće,  običnu vodu ili čaj.

-Unosite dovoljno tečnosti

Flaša vode uvek neka bude uz vas. Vaš organizam treba da uvek bude dobro hidriran.

-Budite fizički aktivni

Fizička aktivnost tokom celog dana pomoći će vam u sagorevanju masnoća. Vožnja bicikla, penjanje uz stepenice, vežbe ujutru , svakodnevna brza šetnja su odlične fizičke  aktivnosti.

-Bez alkohola i cigareta

Pušenje, uz  konzumaciju alkohola, dovodi do povećanja  nivoa hormona stresa kortizola u telu. Povećanje nivoa kortizola u krvi, zbog doživljenog stresa, dovodi do reakcije sa insulinom što rezultuje povećanjem težine i nagomilavanjem abdominalne masnoće – baš tamo gde ne želite!

-Bez stresa

Morate biti uporni i pronaći  način da budete uvek opušteni i bez stresa. Stres potpomaže gojenje. Dobar san  je veoma bitan zato u krevet pre ponoći.

Kompanija Medofit nudi Prirodan preparat za mršavljenje i detoksikaciju organizma FITOKOMPLEKS ZA MRŠAVLJENJE.  Ovaj  100% prirodni preparat sadrži mešavinu lekovitog bilja i meda. Ne samo da ćete se osloboditi  kilograma već ćete u isto vreme i  detoksikovati vas organizam. Naučno je dokazano da konzumiranje meda pre spavanja pomaže da bolje sagorite masti tokom sna.

Read More

Fizička aktivnost odbrana protiv stresa

Read full article  | Comments Off on Fizička aktivnost odbrana protiv stresa

80 odsto izostanaka sa posla prema nekim  istraživanjima   uzrokovano je stresom. Ukoliko se stresne situacije ne prepoznaju i ne uklone  na vreme mogu dovesti do pojave hroničnih oboljenja I niz zdravstvenih problema.

Uzrok vaše bolesti je stres, je rečenica koju možete često čuti kada posetite lekara. Osobe koje se bave stresogenim profesijama poput novinara, pilota, menadžera, direktora, hirurga, profesora, vrhunskih sportista i trenera, ali i svi oni koji su pod  izuzetnim psihičkim naporom, koji žive brzo i pod stalnom  su tenzijom, spadaju u grupu ljudi podložnih stresu. Pod stresom možete biti stalno a da toga niste ni svesni  U svetu  je težište da se radi na preventivi to jest na sprečavanju razvoja stresnih reakcija koje mogu imati negativne posledice. Bitno je da se sa terapijom počne na vreme kako bi se posledice stresa sprečile ili ublažile.

Poslednjih godina sve više  se primenjuju  specijalni, tzv. selektivni antistres programi sportske rekreacije, koji su namenjeni osobama koje  obavljaju odgovoran i naporan posao, koji su u svakodnevnom životu izloženi stresnim situacijama, u stalnoj su žurbi, i teško nalaze vreme da se odmore i opuste.  Ukoliko vam se jave zdravstvene tegobe  poput hroničnog zamora, nesanice, uznemirenosit, nestabilnog krvnog pritiska, gubljenja koncentracije,osećanje  probavnih I drugih  smetnji, vreme je da potražite stručnu pomoć.

Loše pamćenje, osecaj strepnje, napetosti, tuge, razdražljivosti, impulsivnosti, brza promena raspoloženja, slaba koncentracija su najćešći  psihički simptomi stresa. Spas od stresa „krije” se  u zdravom načinu života, koji podrazumeva redovnu fizičku aktivnost, zdravu ishranu, oslobađanje od štetnih navika  poput alkohola, pušenja, droge, kao i redovne  preglede radi otkrivanja potencijalnih bolesti.

Vežbe koje obezbeđuju smirenost i koncentraciju otklanjaju  mogućnost stresa, i  utiču na smanjenje  njegovog dejstva. Da bi postigli harmoniju u organizmu  potrebna je pravilna povezanost mentalnih i fizičkih aktivnosti. Intenzivno vežbanje  i sportove koje imaju takmičarski karakter treba izbegavati. Osobama  koje su podložne stresu   preporučuju se  vežbe sa skladnim, usporenim pokretima, u koje spadaju  meditacija, joga,  vožnja biciklom, redovne šetnje i plivanje.Kasnije možete preći na fitnes ili neki drugi sport. Osim fizičke aktivnosti u borbi protiv stresa potrudite se i da imate  pozitivan, stav prema  stvarima od značaja.  Zdrav način života koji podrazumeva svakodnevnu fizičku aktivnost je ključ uspeha za rešavanje problema I oslobađanje od  pojačanog stresa.

Read More