Lečenje zdravstvenih problema sa želucem prirodnim lekovima

Read full article  | Comments Off on Lečenje zdravstvenih problema sa želucem prirodnim lekovima

 

Zbog brzog i stresnog načina života, sve je više osoba koje imaju zdravstvene  probleme  vezane  za želudac, kao što su gorušica, bol u stomaku, težina u želucu, nadutost, podrigivanje ili mučnina. Ove tegobe najčešće imaju osobe  koje su eksponirane u svom poslu, izložene dodatnoj odgovornosti i stresu. Ukoliko se  nepravilno hranite, konzumirate cigarete, unosite previše kafe, imate svakodnevni stres, morate znati da je želudac jedan od organa koji će prvi stradati.

Svi ovi zdravstveni problemi moraju se lečiti na vreme i na pravilan način, u suprotnom mogu eskalirati u veoma ozbiljne bolesti.

Veoma je bitno da promenite štetne životne navike, prestante sa pušenjem, smanjite prekomernu telesnu težinu, unosite svakodnevno hranu koja je što manje masna i  što manje  začinjena, kao i da dnevno imate  više manjih obroka.

Umesto gaziranih sokova konzumirajte čajeve od  lekovitog bilja koji mogu znatno da smanje  nastale želudačne probleme. Topli čajevi od lekovitog bilja i dijetalna ishrana daju sigurno dobre rezultate.                               I

Bolovi u zelucu su obično veoma mučni i neprijatni. Razlog za bolove  mogu biti gastritis, čir, a ponekad i onkološka obolenja. Svaka treća odrasla osoba ima hronični gastritis, a čir na  želucu svaka sedma. Ukoliko gastritis ne lečite na vreme može se javiti  čir na želucu, dok neki  od oblika hroničnog gastritisa mogu povećati  rizik za nastajanje karcinoma, naročito u slučaju kada dođe do istanjivanja želudačnog tkiva i promene u ćelijama tkiva.  Hronični gastritis i čir mogu se lečiti  proverenim preparatima spravljenim na baz lekovitog bilja i meda  koji će smanjiti želudačnu kiselinu na nisku vrednost. Med je vrlo poželjan lek za čir. Poznato je da med napada bakterije, jača stomak i crvenu floru.

Ukoliko se  bolovi javljaju često,  morate se obratiti svom doktoru.

Kompanija Medofit pripremila je 100% prirodni preparat  koji u sebi sadrži   med, medicinske gljive coprinus i reishi i lekovito bilje  pelin i brusnicu. Ovaj preparat veoma efikasno  pomaže i leči  zdravstvene probleme sa želucem. Med  deluje  veoma pozitivno na probavni sistem, podstičući pravilan rad želuca, istovremeno ga  štiteći od raznih oštećenja. Med je veoma lekovit za  lečenje  čira na želucu i  dvanaestopalačnom crevu.

Gljiva reishi antivirusno i antibakterijski deluje na želudac. Pelin se takođe  pokazao delotvornim za  jačanje želuca i čišćenje krvi.

100% prirodni lek za želudac kompanije Medofit  normalizuje rad creva i želuca, i  poimaže u  obnovi sluzokože želuca. Za uspostavljenje ravnoteže  crevne flore i normalizaciju  nivaoa kiseline  u želucu dovoljna je  šestomesečna terapija preparatom ŽELUDAC I PROBAVNI TRAKT.

 

Read More

Prednosti alternativnog lečenja

Read full article  | Comments Off on Prednosti alternativnog lečenja

prirodni lekovi

Zadnjih godina  metode alternativnog  lečenja počela je da koristi  i zvanična medicina.

U našoj zemlji pacijenti  koji smatraju da je alternativa bolji izbor od klasične medicine imaju mogućnost  da legalno i bezbedno odu  kod stručnjaka alternativne medicine  koji poseduju  odgovarajuću licencu za rad.

O popularnosti alternativnih metoda lečenja, dovoljno govori podatak da čak 68% populacije koristi neku od alternativnih terapija, bilo samostalno ili kao dopunu lečenja konvecionalnom  medicinom.

Većina stručnjaka alternativne medicine smatra da osnovu dobrog zdravlja čine ishrana, hidratacija organizma, dobar san i mentalno stanje. Ukoliko postoji problem bilo kog od ovih činilaca, smatra se da je opšte zdravlje narušeno.

Zato alternativna medicina  ima holistički pristup lečenja svakog pacijenta, koje podrazumeva  detaljno ispitivanje svih aspekata, kao i eliminisanje defekata u svakom od njih.

Dokazano je da način života ima direktan uticaj na zdravlje. Najveći broj bolesti uzrokovan je stresom. Takođe, osobe koje imaju hronične tegobe, sve više primenjuju alternativnu terapiju kako bi poboljšale opšte zdravlje. Umereni oblik depresije , poremećaje digestivnog sistema, alternativna medicina veoma uspešno leči.

Telo čoveka poseduje mehanizam samoisceljenja a dokazano je da ga alternativne terapije pokreću.

Pod alternativnim  lečenjem podrazumevaju se sve metode  lečenja koje su zasnovane na prirodnoj osnovi. U alternativnoj  medicini  najrasprostanjenija je upotreba lekova  koji su spravljeni na bazi  leko bilja, ali se koriste  i druga prirodna sredstva i tehnike, poput  bioenergije, magnetne terapije, akupunkture.

Za sve alternativne metode koje se koriste  u lečenju bolesti, zajedničko je to da su bazirane na drevnim medicinskim znanjima. Od kako postoji sveta, svaka kultura  je primenjivala alternativnu medicinu. Danas zahvaljujući  savremenim naučnim dostignućima, alternativna medicina se  sve više razvija,  a lečenje prirodnim putem je efikasnije i bezbednije u odnosu na ranije periode.

Lečenje alternativnim terapijama  je manje štetno i manje agresivno od  lečenja savremenom medicinom.  Da bi se postigli zadovoljavajući rezultati i izlečenje  često je  potrebno  mnogo više vremena.

Pre nego što se odlučite za alternativni način lečenja konsultujete sa svojim  izabranim lekarom ili specijalistom. Čak se I medicinski stručnjaci slažu da  kombinovana primena komplementarne i konvencionalne medicine pruža najbolje.

Zdravlje je veoma bitno. Ukoliko se dogodi da vam ono bude narušeno,  krenite  sa prirodnim lečenjem što pre. Učinićete za svoj organizam ono najbolje.

Kompanija Medofit   već duži niz godina se bavi proizvodnjom i prodajom prirodnih preparata  na bazi meda i medicinskih gljiva. Svi proizvodi se prave ručno,  od najkvalitetnijih probranih sastojaka iz prirode.

U ponudi su 100% prirodni lekovi za anemiju, bronhitis, hipertenziju, bronhitis, depresiju, holesterol, hemoroide,  artritis, jetru i mokraćne kanale,prostatu, bubrege, reumu.

Read More

Najčešće greške kod držanja dijete

Read full article  | Comments Off on Najčešće greške kod držanja dijete

Verovatno  ste pokušali da držite dijetu,  a kilogrami se danima  ne smanjuju. To je znak    da pravite greške u procesu mršavljenja.

Svi oni koji misle da doručak treba da bude lagan su u zabludi. Siromašan doručak  usporava metabolizam i izaziva određene hormonalne promene koje  mogu da ugroze proces mršavljenja. Da bi dobili neophodnu energiju morate  uneti u organizam namirnice  poput  mleka, ovsa, koštunjavog i svežeg voća, jer one  sadrže hranljive materije kao što su kalcijum, gvožđe, protein i vlakna koje doprinose  organizmu da  sagoreva kalorije I vrši probavnu I elementarnu funkciju.  Drugim rečima   uz bogat  doručak  ispoštovaćete ishranu kojom se najbolje  kontrolišu kalorije  u toku dana.

Druga greška je unošenje samo jedne grupe namirnica. Naš organizam da bi mogao da funkcioniše mora da ima balansiranu ishranu  u kojoj su zastupljene  osnovne količine proteina, vlakana i masti. Morate unositi I ugljene hidrate jer su I oni  potrebni čak i kod mršavljenja. Znači balansirana ishrana ali uz vođenje računa o unetim količinama.

Još jedna greška prilikom držanja dijete je neprimenjivanje kontrole porcija. Dozvoljene namirnice ne možete unositi u neograničenim količinama, što znači da ograničavanje  unosa kalorija ne znači odricanja  od unosa osnovnih namirnica već kontrolu porcija.

Većina od vas čula je za savet za mršavljenje da treba večerati do 7 sati uveče. Ali šta će se desiti ako večerate rano a na spavanje odete kasno. Normalno je da ćete do ponoći ogladneti  I doći u iskušenje da nešto pojedete. Zato ili  na spavanje idite ranije ili neka večera bude malo kasnije. Ukoliko  večerate kasno, potrudite se da taj obrok  ima najmanje kalorija od svih obroka koje konzumirate u toku dana.

Užina je veoma bitna. Da bi ste se oslobodili viška kilograma veoma je bitno da  vaš metabolizam bude u funkciji tokom celog dana. Poželjno je da užinate između doručka I ručka , kao I između ručka I večere. Duga pauza između obroka može da dovede do skoka nivoa šećera u krvi, što može uzrokovati poremećaj u organizmu I dovesti do jačeg osećaja gladi.

Velika greška kod držanja dijete je I unos namirnica sa malo kalorija. Držanje dijete ne znači samo unos namirnica koje imaju nisku kalorijsku vrednost. Svaki obrok mora da sadrži  namirnice koje  će vas držati duži vremenski period sitim, poput  voća i žitarica od celog zrna  koje su bogate vlaknima.

Unos dovoljne količine vode u organizam je veoma bitan kod držanja dijeta. Zamena vode drugim napicima je velika greška jer  može da uveća unos kalorija.

Suština svake dijete je u balansu. Zato je veoma važno da pronađete balans između broja kalorija koje unesete u organizam  i broja kalorija koje treba da potrošite.

Prirodan preparat za mršavljenje i detoksikaciju organizma FITOKOMPLEKS ZA MRŠAVLJENJE,  kompanije Medofit   je  100% prirodni preparat koji sadrži mešavinu lekovitog bilja i meda. Pomoći će vam ne samo da  se oslobodite  kilograma već da u isto vreme  i  detoksikujete vas organizam

Read More

Lečenje fibrosističnih promena u grudima prirodnim preparatima

Read full article  | Comments Off on Lečenje fibrosističnih promena u grudima prirodnim preparatima

 lek za fibrocistične dojke

Veliki broj žena oseća bolove u dojkama i strah ih je cista?

Ciste i fibroadenomi mogu dosta često da izazovu  bol i probadanja u dojkama. Simptomi ciste u dojkama i jesu bol i probadanje.

Najčešći uzrok kvržica i bolova u grudima kod žena u starosnoj dobi između 30 i 50 godina su ciste., koje su u potpunosti  benigne. Do pogoršanja simptoma može doći   pre menstruacije. Grudi mogu biti nabrekle i bolne. Fibrocistične promene u dojkama povezane su sa mesečnim oscilacijama  nivoa hormona u telu. Svakog  meseca telo se sprema za moguću trudnoću i dojke se spremaju za stvaranje mleka. Bolest verovatno nastaje zbog takve reakcije grudi na hormonske nadražaje tokom mesečnog cilkusa.

Mnogo žena pati od bolnih tumora mlečnih žlezda tokom celokupnog reproduktivnog perioda života. Nekada su ti simptomi pojačaani i slabe u skladu sa menstrualnim ciklusom.

Ukoliko u vašoj porodici ima žena koje su imale problem  fibrocističnih dojki  velika  je mogućnost da ćete ih imati i Vi.

Iako najčešće promene na dojkama imaju jednostavno objašnjenje, potrebno je da ih pratite i da redovno idete na pregled dojki.

Ovaj zdravstveni problem možete rešiti  pomoću prirodnog preparata kompanije Medofit  FIBROCISTIČNE GRUDI .

Prirodni lek kompanije Medofit  jako dobro deluje.

Ovaj 100% prirodni preparat, spravljen je od  meda, lekovitih biljki (konopljika i žuti noćurak) i medicinske gljive – maitaku. Prirodni lek FIBROCISTIČNE GRUDI će vam pomoći da na potpuno prirodan način, izlečite svoje dojke.

Poznato je da lekovite biljke imaju dugu i uspešnu tradiciju u lečenju benignih  promena na dojkama.

Za pojavu cisti na dojkama glavni okidač je najčešće stres i užurbani način života. Takođe značajnu ulogu  za pojavu cista ima  ima hrana koju konzumirate . Užurbani način života uzrok je unosa brze hrane.Promenite tu naviku i trudite se da  se hranite zdravo.  Izbegavajte masnoće koje potiču iz  namirnica životinjskog porekla,  šećer i belo brašno, rafinisane ugljene hidrate.

Neka vam u ishrani budu zastupljeni  brokoli, kupus, kelj i prokelj,  karfiol. U ovom povrću  nalazi se  indol-3-karbinol, za koji je dokazano  da smanjuje sposobnost vezivanja estrogena za tkivo dojke , sprečavajući  maligna oboljenja  hormonski uzrokovana .

Unosite u organizam  prirodne antioksidanase poput vitamin  E i C, beta karoten kao i omega-3 masne kiseline.

Kafu i alkohol  izbacite iz  upotreba. Mnogo je korisnije popiti  blagi biljni čaj.

 

Read More

Kako na prirodan način smanjiti holesterol?

Read full article  | Comments Off on Kako na prirodan način smanjiti holesterol?

holesterol lečenje prirodno

Povišen ili visok holesterol je danas zdravstveni problem kod  mnogih osoba. Jedan od ključnih faktora za razvoj srčanih oboljenja je visok nivo holesterola u krvi. Povišen nivo holesterola može biti  poguban za arterije. Holesterol se taloži na zidovima arterija smanjuje njihov  prečnik. Ukoliko ih potpuno zatvori moguće je izazivanje infarkta ili drugih vaskularnih problema.

Da bi smanjili rizik po svoje zdravlje morate se rešiti ovog problema.

Nivo holesterola moguće je znatno smanjiti promenom načina ishrane , bez primene lekova.

Promenite režim ishrane. Za   period od šest meseci snizićete nivo holesterola I do 30%. Ne držite rigorozne dijete , već naučite da se zdravo hranite. Pravilna ishrana je ključ za dobro zdravlje.

Za začinjavanje, pečenje ili kuvanje  hrane koristite više vrsta ulja  koja su siromašna zasićenim mastima.

Sva ulja su masna pa su stoga i kalorična. Zato ih koristite u umerenim količinama, kako bi izbegli  gojaznost, koja je faktora rizika za arterije.

Od mesa koristite govedinu, teletinu, konjsko meso. Idealno meso u borbi protiv holesterola je meso od divljači, ćuretina, piletina, zečetina. Pripremajte ih sa malo masnoće I konzumirajte ih bez kožice.

Od mlečnih proizvoda konzumirajte meke sereve, jogurt, sa manjim procentom masti.

Skuša, jegulja, haringa, losos je riba bogata  omega 3 kiselinama. Možete konzumirati I  polumasnu ribu poput  sardina, šarana, inćuna.

Poželjno je da iz ishrane izbacite zasićene masti , a povećate unos  nezasićenih masnih kiselina.

Unosite povrće I žitarice bogate vlaknima. Idealna zamena za meso je soja jer je izvrstan izvor proteina, vlakana i drugih hranljivih sastojaka.

Šaka koštunjavog voća poput badema I oraha takođe je dobra za smanjenje nivoa holesterola.

Mediteranska ishrana je pomogla mnogima da smanje nivo holesterola u krvi.

Prema nekim istraživanjima dokazano je da redovna fizička aktivnost  može podići nivo dobrog holesterola čak i do  10% .Vežbajte redovno. Za dobre rezultate dovoljna je svakodnevna šetnja od 45 minuta.

Kompanija Medofit  nudi 100% prirodni preparat VISOK HOLESTEROL koji  u sebi sadrži med, medicinske gljive (SHIITAKE, CORDYCEPS) i lekovito bilje  (artičoku, kurkumu i alfalfa.

Ovaj prirodni lek regenarativno deluje na uravnotežen rad jetre i normalizaciju odnosa lošeg (LDL) i dobrog (HDL) holesterola.Dovoljna je  šestomesečna terapija da se u  u potpunosti regeneriše   jetra , normalizuje njen rad i količina svih lipida u krvotoku.

Read More

Do vitke linije prirodnim putem

Read full article  | Comments Off on Do vitke linije prirodnim putem

za mršavljenje

Nema čarobne pilule, ni specijalne dijete koja će vam pomoći da se za kratak vremenski period  oslobodite viška kolograma. Dobitna kombinacija je unos manje količine hrane i svakodnevna fizička aktivnost.

Višak kilograma ne samo da ne izgleda estetski lepo, već može biti uzrok i rizika za povišen krvni pritisak, dijabetes tipa 2, bolest srca, demenciju, karcinom dojke, debelog creva i endometrijuma.

Da regulišete vitku liniju na zdrav i prirodan način dovoljno je da se pridržavate sledećeg:

-Bez gladovanja

Da brže izgubite masnoće i kilograme izgladnjivanje vam neće pomoći. Gladovanje je vrlo nezdravo i  neće dovesti do željenog rezultata. Izbegavajte ili u potpunosti ukinite unos slatkiša i namirnica koje u sebi sadrže  konzervans i natrijum. Povećajte unos povrća. Neka vam veličina porcije bude manja od uobičajene.

-Neka vam hrana  koju konzumirate bude šarena i raznovrsna

Namirnice koje sadrže hranljive sastojke i vlakna  držaće vaš nivo šećera u krvi u granicama normale. A to su  šargarepa, spanać, paprika, paradajz, razne salate i voće.

Povrće ne kuvajte dugo kako bi zadržalo i sačuvalo dragocene nutrijente. Poželjno je a i zdravo  da ponekad konzumirate  presnu tj. sirovu hranu.

-Unosite „dobre“ masnoće

Ishrana bazirana na zasićenim masnoćama, dovodi do stvaranja masnih naslaga oko struka.  Ishrana koja je bogata  mononezasićenim masnoćama čini suprotno. Snižava nivo „lošeg“ holesterola, povećava  nivo „dobrog“ holesterola. Namirnice bogate monozasićenim masnoćama su  kikiriki, bademi, orasi, maslinovo ulje.

-Brza hrana i gazirana pića nipošto

Poznato je da obe stvari  utoljuju glad i povećavaju apetit, ali i su i  najveći neprijatelji u borbi za tanak struk. Zaboravite  hamburgerr, pomfrit i gaziranr napitke. Radije konzumirajte  salate, voće,  običnu vodu ili čaj.

-Unosite dovoljno tečnosti

Flaša vode uvek neka bude uz vas. Vaš organizam treba da uvek bude dobro hidriran.

-Budite fizički aktivni

Fizička aktivnost tokom celog dana pomoći će vam u sagorevanju masnoća. Vožnja bicikla, penjanje uz stepenice, vežbe ujutru , svakodnevna brza šetnja su odlične fizičke  aktivnosti.

-Bez alkohola i cigareta

Pušenje, uz  konzumaciju alkohola, dovodi do povećanja  nivoa hormona stresa kortizola u telu. Povećanje nivoa kortizola u krvi, zbog doživljenog stresa, dovodi do reakcije sa insulinom što rezultuje povećanjem težine i nagomilavanjem abdominalne masnoće – baš tamo gde ne želite!

-Bez stresa

Morate biti uporni i pronaći  način da budete uvek opušteni i bez stresa. Stres potpomaže gojenje. Dobar san  je veoma bitan zato u krevet pre ponoći.

Kompanija Medofit nudi Prirodan preparat za mršavljenje i detoksikaciju organizma FITOKOMPLEKS ZA MRŠAVLJENJE.  Ovaj  100% prirodni preparat sadrži mešavinu lekovitog bilja i meda. Ne samo da ćete se osloboditi  kilograma već ćete u isto vreme i  detoksikovati vas organizam. Naučno je dokazano da konzumiranje meda pre spavanja pomaže da bolje sagorite masti tokom sna.

Read More

Fizička aktivnost odbrana protiv stresa

Read full article  | Comments Off on Fizička aktivnost odbrana protiv stresa

80 odsto izostanaka sa posla prema nekim  istraživanjima   uzrokovano je stresom. Ukoliko se stresne situacije ne prepoznaju i ne uklone  na vreme mogu dovesti do pojave hroničnih oboljenja I niz zdravstvenih problema.

Uzrok vaše bolesti je stres, je rečenica koju možete često čuti kada posetite lekara. Osobe koje se bave stresogenim profesijama poput novinara, pilota, menadžera, direktora, hirurga, profesora, vrhunskih sportista i trenera, ali i svi oni koji su pod  izuzetnim psihičkim naporom, koji žive brzo i pod stalnom  su tenzijom, spadaju u grupu ljudi podložnih stresu. Pod stresom možete biti stalno a da toga niste ni svesni  U svetu  je težište da se radi na preventivi to jest na sprečavanju razvoja stresnih reakcija koje mogu imati negativne posledice. Bitno je da se sa terapijom počne na vreme kako bi se posledice stresa sprečile ili ublažile.

Poslednjih godina sve više  se primenjuju  specijalni, tzv. selektivni antistres programi sportske rekreacije, koji su namenjeni osobama koje  obavljaju odgovoran i naporan posao, koji su u svakodnevnom životu izloženi stresnim situacijama, u stalnoj su žurbi, i teško nalaze vreme da se odmore i opuste.  Ukoliko vam se jave zdravstvene tegobe  poput hroničnog zamora, nesanice, uznemirenosit, nestabilnog krvnog pritiska, gubljenja koncentracije,osećanje  probavnih I drugih  smetnji, vreme je da potražite stručnu pomoć.

Loše pamćenje, osecaj strepnje, napetosti, tuge, razdražljivosti, impulsivnosti, brza promena raspoloženja, slaba koncentracija su najćešći  psihički simptomi stresa. Spas od stresa „krije” se  u zdravom načinu života, koji podrazumeva redovnu fizičku aktivnost, zdravu ishranu, oslobađanje od štetnih navika  poput alkohola, pušenja, droge, kao i redovne  preglede radi otkrivanja potencijalnih bolesti.

Vežbe koje obezbeđuju smirenost i koncentraciju otklanjaju  mogućnost stresa, i  utiču na smanjenje  njegovog dejstva. Da bi postigli harmoniju u organizmu  potrebna je pravilna povezanost mentalnih i fizičkih aktivnosti. Intenzivno vežbanje  i sportove koje imaju takmičarski karakter treba izbegavati. Osobama  koje su podložne stresu   preporučuju se  vežbe sa skladnim, usporenim pokretima, u koje spadaju  meditacija, joga,  vožnja biciklom, redovne šetnje i plivanje.Kasnije možete preći na fitnes ili neki drugi sport. Osim fizičke aktivnosti u borbi protiv stresa potrudite se i da imate  pozitivan, stav prema  stvarima od značaja.  Zdrav način života koji podrazumeva svakodnevnu fizičku aktivnost je ključ uspeha za rešavanje problema I oslobađanje od  pojačanog stresa.

Read More

Antibiotici iz prirode

Read full article  | Comments Off on Antibiotici iz prirode

beli luk prirodni antibiotik

Verovatno da se trudite da vaš umunitet bude uvek  jak, ali postoje momenti kada u organizmu dođe do pojave unfekcije.  U tom slučaju konvecionalna medicina preporučuje upotrebu antibiotika koji nisu uvek bezopasni,  iz razloga što sem patogenih bakterija uništavaju  i  “dobre” bakterije, koje su neophodne za rad  probavnog sistema.

Ali tu su prirodni antibiotici koji nisu štetni po zdravlje, ne uništavaju crevnu floru i ne uzrokuju stvaranje rezistentnih bakterija.

Priroda nam je podarila brojne biljke koje imaju antibiotska svojstva.

Na prvom mestu je beli luk.

Antibiotska svojstva  belog luka proučavaju se već stotinama godina.

Prema nekim istraživanjima njegova delotvornost upoređuje se sa penicilinom.

U davna vremena beli luk se koristio u borbi protiv kuge i ostalih epidemija.

Beli luk ima mnogo pozitivnih svojstava ali je najpoznatije njegovo antibakterijsko svojstvo.

I čuveni Luj Paster  je u 19. veku u laboratorijskim uslovima potvrdio da beli luk ubija bakterije.

Savremena istraživanja su potvrdila da je beli luk efikasan protiv mnogih  bakterija, virusa i gljivica.

Za razliku od sintetičkih antibiotika, na beli luk  bakterije ne razvijaju rezistenciju.

Propolis se odavnina koristi kao prirodni antibiotik. Poznato je da jača imunitet i štiti od bakterija. U sezoni gripa i prehlada prema nekim istraživanjima  njegovo korišćenje smanjuje rizik od obolevanja i za čak 50 %. Njegova efikasnost pokazala se i u lečenju kod upala grla, sinusa,  krajnika i kašlja.

Za saniranje gljivičnih  i bakterijskih infekcija kože, odlično sredstvo je krema od propolisa.

Echinacea je biljka čije su listove i korenje koristili Indijanci  kao lek za lečenje rana.

Efikasnost Echinacee  ogleda se u sprečavanju nastanka infekcije i jačnju otpornosti organizma. Echinacea podstiče organizam da stvara limfocite, koji imaju osbrambenu ulogu, proizvode antitela i učestvuju u imunološkom odgovoru. Na taj način sprečava se bolest ili znatno skraćuje njeno  trajanje. Pokazala se kao delotvorna u prevenciji prehlade, kijavice i upale  uha.

Ekstrakt  napravljen od semenki grejpa je takođe  prirodni antibiotik.Prema nekim istraživanjima potvrđeno je da ekstrakt semenke grejpa deluje protiv bakterija, virusa, gljivica i parazita.

Bakterije ne razvijaju  rezistenciju na ovaj prirodni antibiotik.

Vitamin C se odavnina koristi u preventivne svrhe. Treba ga koristiti redovno u sezoni gripa i prehlade, zato što je Vitamin C  prirodni antioksidans,  veoma bitan u mobilizaciji odbrambenih snaga organizma.

Sva rađena istraživanja potvrdila su da se vitamin C nalazi na prvom mestu kada je u pitanju prevencija infekcija.

Read More

Prevencijom do zdravlja

Read full article  | Comments Off on Prevencijom do zdravlja

prirodni lekovi

Prema nekim podacima Svetske zdravstvene organizacije uzrok  70% svih bolesti su loše životne navike i uticaj spoljašnje sredine. Naročito je u svetu rasprostranjenost malignih bolesti u porastu. Mnoge bolesti, pa čak i maligne  mogu se sprečiti adekvatnom prevencijom. Otkrivanje malignih promena u ranom stadijumu doprinosi da se spasu mnogi životi. Zato posebnu pažnju treba posvetiti eduakciji stanovništva.

Jedan od  mogućih uzroka pojave karcinoma, na koji je moguće preventivno delovati je konzumiranje cigareta. Procenjuje se da čak 30% smrtnosti od karcinoma uzrokuju cigarete. Kada  je u pitanju karcinom pluća procene su da je pušenje uzrok u 90% slučajeva.

Stručnjaci Svetske zdravstvene organizacije tvrde da samo prestanak pušenja, može da doprinese da se u svetu  broj obolelih od malignih bolesti smanji za trećinu.

Savetovališta za odvikavanje od  pušenja postoje pri mnogim zdravstvenim ustanovama,i dostupno  je  stanovništvu.

Takođe nepravilna ishrana i gojaznost dovodi se u vezu  sa pojavom mnogih bolesti pa i malignih.

Pogrešan izbor namirnica koje se konzumiraju, neodgovarajuća priprema  hrane i prekomerni unos  kalorija može povećati rizik za  razvoj  kancera  na debelom crevu, dojci, materici, bubrezima i jednjaku.

Da bi sačuvali zdravlje potrebno je da se vodi računa o ishrani. Izbegavati crveno meso.Takođe  konzervirana, dimljena ili prerađena hrana, vrela jela i napici mogu biti rizik za pojavu bolesti. Veoma je bitno održavanje telesne težine. Moraju se poštovati pravila  zdrave ishrane, koja podrazumeva svakodnevni unos  raznovrsnog voća i povrća, u ishranu morate uvrstiti  mahunarke, cela zrna žitarica, koštunjave plodove. Sve namirnice najbolje je kuvati  na pari ili dinstati sa malo vode. Pečenje i prženje izbegavajte.

Fizička aktivnost je takođe bitna. Ukoliko ste svakodnevno fizički aktivni smanjićete telesnu težinu, što  indirektno doprinosi u  prevenciji karcinoma, ne debelom crevu, dojci i prostati. Pretpostavka je da smanjena ili nikava fizička aktivnost  može biti jedan od rizika za pojavu maligne bolesti.

Svakodnevna šetnja od najmanje 30 minuta,vožnja bicikle ili druge vežbe  dovoljni su za održavanje dobre psihofizičke kondicije.

Prekomerna konzumacija alkohola  takođe je jedan od rizika za pojavu karcinoma  jetre, usne duplje, ždrela, grkljana i jednjaka, dojkei debelog creva.

Umerenost  u hrani i piću, svakodnevna fizička aktivnost su najbolja prevencija zdravlja.

Prevencija  zdravlja takođe obuhvata i redovan sistematski pregled jednom godišnje.

Mnoge bolesti odnose živote zato što se ne otkriju na vreme.

Kada bolest uočite na vreme, dovoljno je da  promenite štetne navike, i na taj način sprečite njen dalji razvoj. Mogućnosti za primenu terapije u ranoj fazi bolesti  je veća,  a šansa za ozdravljenje realna.

Ulažite u zdravlje dok ste zdravi.

Read More

Prirodni lekovi su često delotvorniji od hemije

Read full article  | Comments Off on Prirodni lekovi su često delotvorniji od hemije

lekovi iz prirode

Bolje sprečiti nego lečiti je zlatno pravilo  u zaštiti organizma i sprečavanju mnogih bolesti. Naš organizam se celog života bori, od raznih direktnih i indirektnih uzročnika koji mogu dovesti do pojave bolesti. Genetsko nasleđe i imunitet, neki su od faktora koji imaju uticaj  na to koliko ćemo se uspešno izboriti u toj borbi.

Pod prirodnim lečenjem podrazumevaju se one metode  lečenja zasnovane na bilo kojoj prirodnoj osnovi. U prirodnoj medicini  najrasprostanjenija je upotreba lekova spravljenih na bazi  lekovitog bilja, ali u obzir dolaze i druga prirodna sredstva i tehnike, kao što su  bioenergija, magnetna terapija, medicinske gljive, akupunktura.

Za sve prirodne metode koje se primenjuju u lečenju bolesti, zajednicko je to da se baziraju na drevnim medicinskim znanjima koja su prenošena  godinama  sa kolena na koleno. Od kako postoji svet, svaka kultura  je primenjivala narodnu medicinu. Danas prirodna medicina  se zahvaljujući  savremenim naučnim dostignućima sve više razvija  kako bi lečenje prirodnim putem bilo efikasno i bezbedno u odnosu na raniji period.

Lečenje prirodnim putem je manje štetno i manje agresivno od  lečenja savremenom medicinom.  Za postizanje zadovoljavajućih rezultata i izlečenja  često je  potrebno  mnogo više vremena.

Svaka prirodna terapija ima za cilj da stimuliše organizam da se sam izbori sa bolešću. Preparati na biljnoj  to jest prirodnoj bazi podstiču imunološki  sistem,  obezbedjujući organizmu  materije nophodne za  regeneraciju ili pravilno funkcionisanje obolelog organa.  Ova vrsta lečenja , najbolje rezultate daje kada se bolest tek pojavi, a najdelotvornija je u prevenciji bolesti.

Stalna briga o zdravlju ne samo korišćenjem prirodnih preparata već i kroz usvajanje  zdravih navika  daje najbolje rezultate. Od imuniteta zavisi rad svih organa i sistema. Kada se razbolite, ne hranite se pravilno, kada ste  stalno pod  stresom, smanjuje se zaštitna funkcija organizma. Stoga vodite zdrav život , hranite se pravilno i zdravo. Neka u vašoj ishrani bude zastupljeno dosta povrća i voća. Fizička aktivnost je takođe veoma bitna da bi organizam ostao zdrav. Redovno vežbajte ili šetajte.

Bilo koja pozitivna promena uneta u vaš život  daje pozitivan rezutat. O zdravlju treba da brinete svakodnevno, a ne samo onda kada ono postane narušeno.

Vaše zdravlje je najbitnije, zato ukoliko se dogodi da vam se ono naruši počnite sa prirodnim lečenjem što pre.To će biti  vaša prava odluka da svoj život uzmete u svoje ruke i da za svoj organizam učinite  najbolje.

Read More