Zašto trebate pregled skenerom tela pre početka terapije ?

Zašto trebate pregled skenerom tela pre početka terapije ?

Na našoj planeti ne možete naći dva ista organizma, sa potpuno istim sastavom, procentom masnoće, mišićnog tkiva, visine i težine, istog bazalnog metabolizma, potrošnje kalorija i sl. , pa samim tim i ne postoje dve iste osobe na koje bi naša terapija za mršavljenje i celulit delovala isto. Na pregledu skenerom tela, tačno za svaku osobu ustanovićemo veoma bitne parametre koji će nam pomoći da vam preporučimo terapiju koja odgovara samo vašem telu, i ne samo to, na osnovu tih podataka mi ćemo sa vama napraviti i režim ishrane i telesnih vežbi koji će vam pomoći da mršate, izbacite celulit i detoksikujete organizam istovremeno, a što je najvažnije prilikom terapije popravićete svoje zdravlje! Mi vam ne nudimo mršavljenje i uklanjanje celulita preko noći jer je to nemoguće, sa nama očekujte početak sasvim nove filozofije života, promenu životnih navika koje su vas dovele u to stanje i stručne savete koje ćete dobiti od naših stručnih saradnika. Mršavljenje i problem sa celulitom NISU KOZMETIČI PROBLEMI , VEĆ OZBILJNI ZDRAVSTVENI PROBLEMI, koji vremenom dovode do ozbiljnih zdravstvenih problema kao što je dijabetes tipa 2, kardiovaskularna oboljenja, srčani problema, problema sa bubrezima i jetrom, probavnim traktom i kasnije do prerane smrti. Po proceni SZO sada raste prva generacija dece od kojih mnoga neće nadživeti svoje roditelje upravo zbog prekomerne težine, koja i počinje u detinjstvu, zbog neadekvatne ishrane dece – mnogo procesirane hrane kojom ih hrane roditelji, i to stanje se produžava u adoscelentnom periodu i do kraja života. Parametri koji se utvrđuju prilikom pregleda telesnim skenerom su veoma bitni ulazni parametri koji nam kasnije služe za praćenje i upoređivanje rezultata.
Prilikom pregleda utvrdićemo sledeće parametre:
Obim struka – obim vašeg struka u cm
Telesnu težinu – težinu vašeg tela
BMI – indeks telesne mase – Ovaj index se dobija korišćenjem jednostavne matematičke formule da pokaže odnos između težine i visine: BMI = težina (kg) / visina (m)
Koristimo informaciju o Vašoj visini, da bi izračunao klasifikaciju BMI.
Ukoliko BMI pokazuje nivo masnoće viši od međunarodnog standarda, postoji povećana
verovatnoća oboljevanja od pojedinih bolesti. Ipak, BMI ne otkriva sve tipove masnoće.
Procenat telesne masnoće ili masti (eng. body fat percentage, BF ili FAT) – je pokazatelj količine masnog tkiva neke osobe i izražava se u procentima. Taj procenat je kod žena veći nego kod muškaraca, prvenstveno zbog potreba rađanja, hormonalnih i drugih funkcija. Masti se u telu skladište u potkožnom masnom tkivu, a osim toga, masne naslage imaju i zaštitnu funkciju oko unutrašnjih organa. Potkožna masnoća se ne sakuplja samo oko stomaka, već i na nadlakticama, oko kukova i butina, i može dovesti do promene telesnih proporcija. Iako ne utiče direktno na pojavu oboljenja, smatra se da povećava pritisak na srce i izaziva druge komplikacije.
Procenat viscelarne masnoće – Visceralna masnoća je masnoća koja okružuje unutrašnje organe i smatra se da je previše visceralne masnoće povezano sa povišenim nivoima masnoće u krvi. To može dovesti do uobičajenih bolesti, kao što su hiperlipidemija i dijabetes, što umanjuje sposobnost insulina da prenosi energiju iz krvotoka i koristi je u ćelijama. Osobe sa visokim nivoima visceralne masnoće obično imaju velike stomake, ali to nije uvek slučaj jer visok nivo visceralne masnoće može dovesti i do “skrivene masnoće” , koja je uzrok najtežih oboljenja današnjice – kardiovaskularnih i srčanih oboljenja, dijabetes tipa 2 i nekih kancerogenih oboljenja.
Procenat mišićne mase – Mišići su podeljeni u dve vrste: mišići unutrašnjih organa (kao što je srce), i skeletni mišići (mišići koji su povezani na kosti i služe za pokretanje tela). Masa skeletnih mišića može se povećati vežbanjem i drugim aktivnostima. Povećavanje mase skeletnih mišića znači da telo može lakše da sagoreva energiju, što znači da je manja verovatnoća da se pretvore u masnoću, i da lakše možete voditi energičan način života.
Bazalni ( osnovni ) metabolizam – Bez obzira na nivo Vaših aktivnosti, minimalan nivo energije je neophodan za održavanje svakodnevnih funkcija organizma. Osnovni metabolizam predstavlja količinu kalorija potrebnu za snabdevanje tela minimalnim nivoom energije. Razlikuje se od osobe do osobe, u zavisnosti od godina starosti, telesne težine, telesnog sastava i trošenja energije.
Svi ovi podaci se arhiviraju i služe za praćenje vašeg zdravstvenog stanja koliko traje terapija za mršavljenje i uklanjanje celulita , a to je najmanje godinu dana, jer je to period za koje možete se rešiti viška kilograma i celulita NA POTPUNO PRIRODAN I ZA ZDRAVLJE BEZBEDAN NAČIN. U sklopu terapije imate svako dva meseca redovno i besplatno skeniranje tela, radi boljeg praćenja rezultata, i naravno što bolje komunikacije radi postizanja željenih rezultata.



Comments are closed.

This entry was posted on March 18, 2013 and is filed under Prirodni lekovi. Written by: . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.