Prirodno lečenje reume i artritisa

prirodni lek za reumu i artritis

Jedno od najčešćih oboljenja današnjice usled stresnog načina života  su reumatska oboljenja. Prema  istraživanjima  Instituta “Batut”, reumatizam je na prvom mestu oboljenja u našoj zemlji. Tri četvrtine stanovništva Srbije boluje od nekog  oblika reumatizma.

Reumatski bolovi se najčešće javljaju s jeseni i  zimi.

Lečenje  reume i artritisa prirodnim preparatima je najbrže i najpouzdanije sredstvo.

Naučnim  istraživanjem došlo se do saznanja da alternativna medicina koristeći poznato i provereno  lekovito bilje može ublažiti simptome  reumatske bolesti, I  smanjiti  upalni proces.

Antireumatsko svojstvo lekovitog bilja  koprive, đavolje šape i kore bele vrbe poznata su od davnina,  a danas su u sastavu prirodnih preparata za ublažavanje  reumatskih tegoba. Kombinacijom meda,  propolisa, lekovitog bilja koprive, đavolje šape i kore bele vrbe kao  i medicinske gljive shiitake,  dobijen je  prirodan lek za reumu i artritis  koji može znatno da  ublaži i smanji reumatske tegobe, bez  kontraindikacija. Prednost prirodnih lekova za reumu i artritis ogleda se u tome što ih  možete koristiti duži vremenski periodu bez bojazni da će izazvati neželjene efekte.

Prirodno lečenje reume I artritisa

Tradicionalna medicina  pruža veliki veliki broj saveta za lečenje reumatskih oboljenja i artritisa  uz pomoć hrane. Hrana može da podstakne ili smanji zapaljenje kod artritisa. Mali broj osoba je  svestan da način ishrane može otežati ili olakšati reumatske tegobe.

Prema  istraživanjima  koja su vršena  o povezanosti alergija na hranu i  artritisa došlo se do zaključka da  bi 60 do 80% obolelih od artritisa imalo koristi ukoliko promene način ishrane.

Hranar na  dva  načina može delovati na  artritis.

  1. Pojedini sastojci hrane naročito mast, utiče na tzv. eikozanoide, koji regulišu zapaljenje i bol.
  2.  Kod pojedinih osoba reumatski artritis može da bude posledica  alergijske reakcije na neke od namirnica.

Mleko i mlečni proizvodi  su  česti uzročnici alergija, pa i artritisa.

Osobe koje pate od reume treba da izbegavaju konzumiranje mesa, masnih sireva i prerađevina od mesa. Ove namirnice  ne treba izbaciti iz upotreba ali ih treba svesti na minimum.

Ne treba svaki slučaj  artritisa tretirati  kao bolest koja je nastala zbog pogrešne ishrane I alergije na nju. Možete   sami eksperimentisati, izbacivati pojedinu  hranu na nekoliko dana i pratiti tok  bolesti. Mnogo lakši  način  od svakodnevnog uzimanja preparata za eliminaciju bola koji ujedno I  oštećuju ceo organizam.

 

Ukoliko slušate I pratite  svoj organizam, možete  sami sebi pomoći  i pronaći sopstveni način ishrane.  Postoji  hrana koja  može pomoći organizmu da se izbori sa bolešću. Hrana vas neće  izlečiti od reume, ali pravilan izbor namirnica i te kako umanjiuje  bolove, a i to mnogo znači., , , ,

Comments are closed.

This entry was posted on September 12, 2013 and is filed under Prirodni lekovi. Written by: . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.