Lečenje prirodnim lekovima

 

prirodni lekovi

Prirodni lekovi se koriste širom sveta  za smanjenje   bolova,  jačanje  imuniteta i eliminisanje  stresa, a sve na prirodan, brz i  efikasan način. Lečenje prirodnim lekovima  to jest preparatima na bazi lekovitog bilja  spada u najstarije vidove lečenja.  Fitoterapija je  zvanično priznata kao metoda  lečenja.

Ljudi  su vekovima znali da prepoznaju biljke koje imaju lekovita svojstva  i čija upotreba pomaže u  lečenju određenih zdravstvenih problema. Lekovite biljke leče organizam, jačaju ga, i  čine  otpornim na mnoge bolesti.

Upotreba prirodnih  lekova  za   prevenciju i lečenje zdravstvenih tegoba poslednjih nekoliko decenija je u porastu  i kod nas i u svetu. Prirodni preparati na bazi bilja najčešće  se koriste za ublažavanje zdravstvenih tegoba vezanih za  gornje disajne puteve, mokraćne kanale, oboljenje kože, organa za varenje, jačanje imuniteta, poboljšanje apetita.

Samo u odgovarajućim indikacijama dozvoljena je primena prirodnih lekova. Lečenje prirodnim lekovima  ne predstavlja zamenu za farmakoterapiju, već je  njena dopuna. Neželjeni efekti i interakcije sa drugim lekovima mogu da se ispolje i kod primene preparata na biljnoj bazi. Lekovito bilje  je osnova za  mnogobrojne lekove koji se primenjuju u savremenoj medicini.

Prvi lek koji je čoveku bio dostupan su lekovite biljke, stoga lečenje zdravstvenoh tegoba prirodnim lekovima ima tradiciju  dugu hiljadama godina. List, kora, zrnasti plodovi, cvetovi, seme i koren biljaka su njeni lekovi. Biljni lekovi, su  često jevtiniji, bezbedniji i delotvorniji od sintetičkih lekova.  Prirodni lekovi ne mogu da zamene lekove koji se izdaju na lekarski recept ali  mogu da posluže kao dopuna konvencionalnom načinu lečenja. Pravilnom  upotrebom prirodnih lekova na bazi bilja I meda mogu se lečiti  mnogobrojne  bolesti.

 

Lekovitih  biljaka ima svuda oko nas, lako se gaji  i prerađuje, ne zagađuje okolinu, mnogo manje šteti od hemijskih  sastojaka, koji se nalaze u skoro svim lekovima. Više od  10.000 vrsta bilja danas je u upotrebi. Naučna  istraživanja o lekovitim svojstvima bilja   stalno  se vrši  u svim delovima sveta. Pojedinim lekovitim biljkama se pripisuje izuzetna lekovita moć. Moderna medicina je nasledila od  tradicionalne medicine neke vrlo efikasne metode lečenja biljkama. Lekovite  biljke su najbolji način prirodne terapije u lečenju zdravstvenih problema.

Prirodni lekovi se  izrađuju od kvalitetnih  sastojak, bez dodataka  veštačkih boja, aroma i hemikalija.  Rezultat su  rada tima koji čine travari i fitoterapeuti, iza kojih je višegodišnje  iskustvo u proizvodnji prirodnih lekova.

 

Prirodni lekovi utiču na podizanje imuniteta,  smanjuju  potencijalni rizik po Vaše zdravlje, I smanjuju  šanse za razvoj bolesti. U ćilju prevencije bolesti i zdravim osobama preporučuje se uzimanje prirodnih lekova. Sprečite pojavu bolesti , održavajte Vaše zdravlje  na prirodan način.



, , , ,

Comments are closed.

This entry was posted on September 16, 2013 and is filed under Prirodni lekovi. Written by: . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.