Jačanje organizma prirodnim putem

imunitet

Imunitet čuva od bolesti, pa zato podizanjem imuniteta veća je verovatnoća da ćete ostati zdravi.

Imunitet osim lekovima možete podići i prirodnim putem, a mi ćemo vam dati nekoliko saveta ,kojih ako se budete pridržavali  dobri rezultati neće izostati.

Sok od limuna je odličan za podizanje imuniteta. Možete ga piti sa vodom , u čaju, dodavati umesto sirćeta u salati. Osim što obiluje vitaminom C, limun zbog njegove  kiselosti (pH vrednosti) podstiče razvoj zdravih bakterija u telu i štiti ga od razvoja virusa i štetnih bakterija.

Beli luk je takođe veoma jak, možda najjači prirodni antibiotik. Konzumirajte ga svakodnevno, najbolje u sirovom stanju.

Aloa Vera važi za čudotvornu biljku koja leči mnoge bolesti i preporučuje se za jačanje imunog sistema.

Kvalitetan san je preduslov dobrog zdravlja. Zato je bitno da spavate dovoljno. Koliko sna je osobi  potrebno nije moguće definisati, jer potreba za snom nije kod svake osobe ista. Takođe  tokom spavanja luče se hormone  važni za naše telo. Dovoljno dug i kvalitetan san uticaće na vašu sposobnost  da razmišljate, popraviti vam raspoloženje. Poznato je da nedovoljna količina sna utiče na smanjenje imuniteta.

Unesite u organizam dovoljnu količinu vode.Teško je odrediti koliko je svakoj osobi potrebna količina vode ,to zavisi od mnogo faktora, ali se preporučuje najmanje litar i po.

Konzumiranje kafe svedite na najmanju moguću meru.

Smanjite unos slatkiša. Eliminisanjem šećera iz ishrane primetićete pozitivne promene u telu, bićete energičniji i manje podložni obolevanju.Ne zamenjujte  šećer veštačkim zaslađivačima jer su i oni  na svoj način prilično štetna.

U ishrani vodite računa da konzumirate dovoljnu količinu  proteina, koji su neophodni za zdravo telo, za zdrav um i  naravno, za imunitet.

Voće i povrće mora se naći svaki dan na trpezi, jer  sadrže vitamine, minerale, antioksidanse, vlakana i enzime. Konzumirajte  voće i povrće svih boja.

Svakodnevno vežbajte i koristite svaki slobodan trenutak da budete na svežem vazduhu. Svež vazduh odlično  deluje na raspoloženje i na imunitet. Umereno vežbanje, vožnja bicikle, trčanje takođe imaju jak učinak na poboljšanje  imuniteta.

Izbegavajte što više možete stres.Radite samo one stvari koje volite.

Provodite slobodno vreme sa prijateljima, otiđite  na masažu. Raspoloženje i zdravstveno stanje povezani su sa dobrim imunitetom.

Izbegnete li stres život će  vam postati lepši, a to će se pozitivno odraziti i na imunitet.

Kompanija Medofit  vam može pomoći u podizanju imuniteta svojim 100% prirodnim preparatom IMUNITET I JAČANJE ORGANIZMA, koji u sebi sadrži med lekovito bilje i medicinske gljive.Comments are closed.

This entry was posted on November 3, 2016 and is filed under Prirodni lekovi za imunitet. Written by: . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.