Preparati izrađeni na bazi meda I lekovitog bilja

prirodni lekovi

Ukoliko imate zdravstvenih tegoba , možda možete pomoći sebi i bez doktora.Probajte neke od prirodnih preparata koje Vam nudi kompanija Medofit. Svi preparati su 100% prirodni, napravljeni na  bazi meda, lekovitog bilja  i medicinskih gljiva, od kvalitetnih probranih sastojaka iz prirode po receptima koji su razvijani dugi niz godina.

Osnova  dobrog zdravlja je život u skladu sa zakonima prirode.

Od kada je naroda, postoji  i narodna medicina. Prvi lek koji je čoveku bio dostupan su lekovite biljke. Lečenje biljem je od davnina, kao i danas  imalo i ima važno mesto u životu čoveka.

Činjenica je da lekovite biljke  čine osnovu brojnih savremenih lekova. Biljke upotpunjuju metode lečenja savremene medicine. Fitoterapiju cene i doktori, mada je malo njih  koji to javno priznaju.

Lekovite biljke koriste se i kao začini za jela.

Lekovite biljke mogu da leče mnoge bolesti samo ako se pravilno upotrebe. Interesovanje za njih je ogromno.Ima ih  svuda oko nas, lako se gaje i prerađuju. Nisu štetne po okolinu, a što je bitno  mnogo su manje štetne u odnosu  na veštačke sastojke, koji se nalaze u skoro svim lekovima, i  veštačkoj hrani.

Lekovito bilje sve više dobija na značaju i kod nas i u svetu.

U bogatoj flori naše zemlje uspevaju brojne vrste lekovitog bilja, čiji se sastojci koriste u farmaceutskoj industriji i medicini, kako zvaničnoj tako i tradicionalnoj.

Lekovite biljke  su pravi dar prirode.Oko  10 000 vrsta biljaka  danas je u upotrebi. Istrazivanje  o lekovitim svojstvima istih se vrši gotovo stalno u svim delovima sveta.

Preparati  spravljeni na bazi lekovitog  bilja mogu se koristiti kao  prevencija bolesti, kao terapija ili kao dopunska terapija za lečenje  brojnih bolesti.

Preparati se mogu spravljati od korena, lista, stabla, plodova ili  semena lekovitog bilja. Pojedine lekovite biljke  imaju višestruku namenu, pa ih možete koristiti  osim kao lek i kao hranu ili začin.

Preparati izrađeni na bazi meda i lekovitog bilja pokazali su se efikasnim u   podizanju imuniteta, podsticanju  stvaranja otpornosti organizma od infekcija, prehlada i gripa. Takođe  pomažu i kod oslabljenosti organizma  čiji je uzrok umor, stresa, rigorozne dijete, nesanica i dugotrajna bolest.

Med je  i hrana i lek, jer sprečava pojavu mnogih oboljenja. Nezaobilazan je prirodni lek za mnoge zdravstvene tegobe.

Mešavina lekovitog bilja i meda  pruža veliku mogućnost  za izlečenje.



Comments are closed.

This entry was posted on January 3, 2017 and is filed under Prirodni lekovi. Written by: . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.