Kako na prirodan način smanjiti holesterol?

holesterol lečenje prirodno

Povišen ili visok holesterol je danas zdravstveni problem kod  mnogih osoba. Jedan od ključnih faktora za razvoj srčanih oboljenja je visok nivo holesterola u krvi. Povišen nivo holesterola može biti  poguban za arterije. Holesterol se taloži na zidovima arterija smanjuje njihov  prečnik. Ukoliko ih potpuno zatvori moguće je izazivanje infarkta ili drugih vaskularnih problema.

Da bi smanjili rizik po svoje zdravlje morate se rešiti ovog problema.

Nivo holesterola moguće je znatno smanjiti promenom načina ishrane , bez primene lekova.

Promenite režim ishrane. Za   period od šest meseci snizićete nivo holesterola I do 30%. Ne držite rigorozne dijete , već naučite da se zdravo hranite. Pravilna ishrana je ključ za dobro zdravlje.

Za začinjavanje, pečenje ili kuvanje  hrane koristite više vrsta ulja  koja su siromašna zasićenim mastima.

Sva ulja su masna pa su stoga i kalorična. Zato ih koristite u umerenim količinama, kako bi izbegli  gojaznost, koja je faktora rizika za arterije.

Od mesa koristite govedinu, teletinu, konjsko meso. Idealno meso u borbi protiv holesterola je meso od divljači, ćuretina, piletina, zečetina. Pripremajte ih sa malo masnoće I konzumirajte ih bez kožice.

Od mlečnih proizvoda konzumirajte meke sereve, jogurt, sa manjim procentom masti.

Skuša, jegulja, haringa, losos je riba bogata  omega 3 kiselinama. Možete konzumirati I  polumasnu ribu poput  sardina, šarana, inćuna.

Poželjno je da iz ishrane izbacite zasićene masti , a povećate unos  nezasićenih masnih kiselina.

Unosite povrće I žitarice bogate vlaknima. Idealna zamena za meso je soja jer je izvrstan izvor proteina, vlakana i drugih hranljivih sastojaka.

Šaka koštunjavog voća poput badema I oraha takođe je dobra za smanjenje nivoa holesterola.

Mediteranska ishrana je pomogla mnogima da smanje nivo holesterola u krvi.

Prema nekim istraživanjima dokazano je da redovna fizička aktivnost  može podići nivo dobrog holesterola čak i do  10% .Vežbajte redovno. Za dobre rezultate dovoljna je svakodnevna šetnja od 45 minuta.

Kompanija Medofit  nudi 100% prirodni preparat VISOK HOLESTEROL koji  u sebi sadrži med, medicinske gljive (SHIITAKE, CORDYCEPS) i lekovito bilje  (artičoku, kurkumu i alfalfa.

Ovaj prirodni lek regenarativno deluje na uravnotežen rad jetre i normalizaciju odnosa lošeg (LDL) i dobrog (HDL) holesterola.Dovoljna je  šestomesečna terapija da se u  u potpunosti regeneriše   jetra , normalizuje njen rad i količina svih lipida u krvotoku.



Comments are closed.

This entry was posted on August 2, 2017 and is filed under Prirodni lekovi. Written by: . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.