Tegobe koje se javljaju u menopauzi mogu se ublažiti prirodnim preparatima

prorodni lekovi za klimaks

Osim što se brojne tegobe koje se javljaju kod žena  u menopauzi mogu  ublažiti hormonskim preparatima, postoje i preparati napravljeni na bazi biljaka koji uspešno simuliraju dejstvo ženskih polnih hormona i koji mogu otkloniti  tegobe  nastale u menopauzi.

Sa  konačnim gubitkom menstruacije i ovulacije nastaje menopauza , koja se najčešće javlja u zivotnoj dobi  između 45. i 55. godina. Uzrok prestanka ovulacije je znatan pad nivoa estrogena i progesterona, koji za posledicu ima  niz neprijatnih tegoba. Dužina trajanja menopauze umnogome  zavisi od fizičkog i psihičkog stanjasvake  žene, pa njeno trajanje može biti od nekoliko meseci do nekoliko godina.

Pomenute tegobe  koje se javljaju u menopauzi mogu i te kako narušiti kvaliitet života, ali rešenja ipak postoje.

Tegobe koje se javljaju u menopauzi mogu se ublažiti prirodnim preparatom FITOKOMPLEKS – KLIMAKS  Ovo je  100% prirodan preparat na bazi biljaka I meda  koji proizvodi kompanija Medofit.

Iznenadni talasi toplote, pojava crvenila i znojenje su zdravstvene tegobe koje se javljaju  kod više od  75% žena koje se nalaze u menopauzi. Sem ovih tegoba mogu se javiti  nesanica, nervoza, malaksalost, preosetljivost, pojava benignih cista na dojkama ili materici, srčane aritmije, drastičan pad libida, krtost kostiju.

Svi prateći simptomi menopauze koje se javljaju u tom periodu, osim sintetičkim I prirodnim lekovima  mogu se ublažiti ili čak izbeći  pravilnim načinom života.

Redovna fizička aktivnost, šetnja  u prirodi, redukovanje  telesne težine, konzumiranje namirnica koje su bogate vitaminima i mineralima, izbegavanje kafe i alkohola, prestanak pušenja , utiču  blagotvorno na  mentalno zdravlje., a u isto vreme štite od osteoporoze i kardiovaskularnih bolesti. Pravilan način ishrane, umnogome može da utiče na smanjenje  noćnih valunga i poboljšanje kvaliteta sna. Zdrava i raznovrsna ishrana  koja se  bazira na namirnicama koje sadrže kalcijum, poput  mlečnih proizvoda, sira, sardina, lososa i zelenog lisnatog povrća će usporiti snižavanje gustine kostiju i nastanak osteoporoze s prelomima.

Potražite začine ili biljne proizvode koje možete pronaći na tržištu čiji je ključni sastojak fitoestrogen.

Šta su Fitoestrogeni ?

To su biljni hormoni koji  imaju vrlo sličnu strukturu ženskim polnim hormonima – estrogenima. Ublažavaju tegobe koje prate ženu u periodu menopauze.

Zdrav pristup životu je najvažnija stavka u borbi sa nemilosrdnim simptomima menopauze.

Mnogi simptomi klimaksa su poprilično neugodni. No danas  postoje razne  terapije pomoću kojih se simptomi menopauze mogu ublažiti.

 

 

 



Comments are closed.

This entry was posted on January 3, 2018 and is filed under Prirodni lekovi. Written by: . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.