Prirodni lek za reumatizam

prirodni lek za reumu

Od reumatskih bolesti  podjednako oboleva i muška i ženska populacija. Oko 80% stanovništva posle navršenih 55 godina žovota pogođeno je ovom bolešću.

Uzročnici nastanka  reumatizma osim genetske predispozicije mogu biti  česte infekcije virusima i bakterijama, česte prehlade, uslovi rada i života, nepravilna ishrana kao i psihički I fizički stres.

Reumatična oboljenja, loše utiču na kvalitet života i otežavaju obavljanje svakodnevnih funkcija.

Simptomi rumatizma  mogu biti  konstantni bolovi u  kostima, zglobovima, mišićima, tetivama, ukočenost u vratu, ili kičmenom stubu. Reumatična oboljenja  pogađaju sve delove tela pa čak i lobanju.

Reumatizam  je autoimuna bolest. Spada u progresivne I bolne bolesti, koje često  mogu preći u hronično stanje. Ukoliko se na vreme ne leči može  dovesti do potpune deformacije određenih delova tela  pa čak I do nepokretnosti.

Zato morate biti uporni ovu bolest   lečiti  adekvatno i na vreme.

Lečenje reumatskih bolesti  prirodnim lekovima je veoma zastupljeno i  pokazalo se kao veoma efikasno.

Simptome reumatizma moguće je ublažiti prirodnim preparatima poput   tinktura, obloga i krema.

Pravilan način ishrane  kod reumatskih bolesti je takođe veoma važan.

Oboleli  od reumatskih bolesti treba da iz ishrane izbace beli šećer, proizvode od belog brašna, konzervisanu hranu, slatkiše, gazirana pića I alkohol. Konzumirajte namirnice poput  belog i crnog luka, jaja, slačicu, mesood živine , šparglu, ribu, mahunarke, integralne žitarice, bundevu, soju, grašak, ananas, koštunjave plodove, paradajiz, tunjevinu, pivski kvasac, prokelj.

Peporučuje se hrana bogata vitaminima B3 i B6 koji utiču na  pokretljivost zglobova u ramenima kolenima I laktovima.

Kako bi što manje zglobovi ruku i nogu bili opterećeni, potrebno je da oboleli održavaju  normalnu telesnu težinu.

Unos  najmanje dva litra tečnosti dnevno mora da bude pravilo. Osim vode  pijte nezaslađen čaj i sveže ceđen sok od paradajoza, šargarepe I rotkve.

Ne budite jedni od onih koji su poslednji put vežbali u srednjoj školi, i šanse za dobijanje reume će biti manje, a ukoliko se već zlopatite, obavezno krenite da se bavite nekom fizičkom aktivnošću.

Fizička aktivnost u vidu vežbi poboljšaće cirkulaciju, održavti optimalnu težinu, poboljšati čvrstoću kostiju I  ojačati mišiće oko zglobova. Morate biti pokretni. Zapamtiti da se zglobovi troše ukoliko se ne koriste!

 

Kompanija Medofit  nudi  Prirodni lek za reumu i artritis. Ovo je 100% prirodni preparat, I čijem sastavu se nalazi med, lekovito bilje đavolja šapa, kopriva i kora bele vrbe kao  i medicinska gljiva shiitake.

Ovaj preparat lekovito i regenarativno deluje na oslabljene kosti, bolne zglobove i istrošene tetive. Nakon šestomesečne terapije ovim prirodnim preparatom umanjićete bolove u zglobovima, regenerisati tetive i popraviti kvalitet kostura.

 



Comments are closed.

This entry was posted on August 14, 2019 and is filed under Prirodni lekovi. Written by: . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.