Kako izgubiti suvišne kilograme na zdrav način

preparati za mršavljenje

Izgubiti suvišne kilograma brzo I efikasno, a na zdrav način, predstavlja veliki problem. Brojni časopisi su prepuni saveta kako  izgubiti suvišne kilograme na zdrav način,  sa preporukama za brze dijete.

Danas kada je životni tempo ubrzan, sve je više osoba koje su  manje fizički aktivne, koje se neredovno hrane i koje konzumiraju brzu hranu koja je prepuna aditiva. Sve ovo za posledicu ima višak kilograma kojih je se jako tesko osloboditi.

Problem nisu samo suvišni kilogrami, već I rizici po zdravlje koji se javljaju kao posledica gojaznosti. Najčešće su  to  oboljenja kardiovaskularnog sistema, oboljenje kostiju, zglobova i   dijabetes.  Suvišni kilogrami  ne samo da mogu izazvati zdravstvene probleme, već mogu imati uticaj i na psihu i emotivno stanje koje se manifestuje nezadovoljstvom I gubljenjem samopouzdanja. Zato ukoliko imate višak kilograma, morate pod hitno preduzeti mere da se istih oslobodite.

Pokušajte da smršavite na potpuno zdrav i prirodan način. Rezultati neće doći preko noći. Višak kilograma izgubićete posle odredjenog vremenskog perioda a što je najvažnije kilogrami se neće vratiti.

Odluku da mršavite zdravo morate ispoštovati, biti uporni, imati jaku volju   I biti istrajni.

Zdravo mršavljenje podrazumeva promenu životnih navika. a to je  pre svega smanjen unos kalorija,  konzumiranje zdravih namirnica I  redovnu fizičku aktivnost. Unos 500 kcal manje na dnevnom nivou doprineće da za sedam dana  izgubite do 2 kilograma.

Najveća pažnja  treba da bude posvećena zdravoj ishrani. Zaboravite na namirnice koje  sadrže veštački šećer, aditive i masti. Konzumirajte hranu koja sadrži vlakna, proteine, prirodesaharide, vitamine i minerale.

Uz zdravu ishranu potrebno je I svakodnevna fizička aktivnost u vidu  vežbanja ili šetnje. Neka vam obroci budu češći a količinski manji, unesite dovoljno vode u organizam, najmanje 8 čaša vode u toku dana. Izbegavajte veštačke I zasladjene sokove neka oni budu prirodni, cedjeni od svežeg voća.

Svi obroci treba da budu redovni. Važno je da obroke ne preskačete. Treba da imate tri redovna obroka, a to su doručak, ručak i večera, a izmedju obroka užinu koja se se sastoji od voća.

Pravi put do uspešnog I zdravog mršavljenja je zdrava ishrane, fizička aktivnost, unos dovoljne količine tečnosti. Izgubićete suvišne kilograme mnogo brže nego što ste očekivali.

 



Comments are closed.

This entry was posted on October 14, 2019 and is filed under Prirodni lekovi. Written by: . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.