Kako da budete dugovečni i ostanete mladoliki

dugovečni i mladoliki

Ne postoji čudotvorni eliksir mladosti koji će vam pomoći da ostanete mladoliki i budete dugovečni. Još nije otkriven. Mnoge bolesti krvnog sistema, dijabetes i razni tumori  potpomažu da se ubrza proces starenja i uzroci su prerane smrtnosti. Ukoliko imate želju da se borite protiv starosti   vreme je da počnete sa prevencijom  i  promenom  životnog stila. Neka vaš život bude što aktivniji.

Procesu starenja doprinose fizička neaktivnost i gubitak mišićne mase. Prvi signal da vam organizam stari  je smanjenje mišićne mase i kvaliteta mišića. Eliksir za dugu mladost ne postoji, ali svakodnevno  telesno vežbanje doprineće da vam je mišićna masa zdrava. Usporite proces starenja  tako što ćete se dovoljno kretati i sistemski održavati sve mišiće tela aktivnim.

Za održavanje mladolikosti preporučuje se ishrana u duginim bojama. Što se raznovrsnije hranite to će vaše telo biti snabdevenije  potrebnim hranljivim materijama.

Postoji teorija da je ljudski DNK, kad je udvostručen, zaštićen od oštećenja telomerima. Telomeri su nukleoproteinska struktura na krajevima hromozoma, neophodni za stabilnost genoma. Kako se stari, telomeri počinju da se raspadaju, a kada se potpuno razbiju, hromozomi i DNK više nisu zaštićeni i ćelije umiru, što dovodi do smrti. Upala i oksidacija ćelija ubrzava proces paljenja telomera, zbog čega su namirnice bogate anti-upalnim sastojcima, kao što su beli luk, borovnice, ljuta paprika, trešnje, riblje ulje, zeleno povrće i orasi, najbolji saveznik u borbi protiv starenja.

Još jedna stvar koja će vam pomoći je  redovna oralna higijena. Upražnjavajte je svakodnevno. Osim kaladonta koristite zubni konac i vodice za ispiranje usta, pomoću kojih ćete ukloniti bakterije koje mogu biti  uzročnik paradentoze i karijesa. Bakterije ne samo da uzrokuju problem u usnoj duplji, već mogu ući u krvotok i biti uzrok upale. Na ovaj način se može povećati  rizik od kardiovaskularnih bolesti, koje su vodeći uzročnik prerane smrtnosti.

Postoji rešenje za sprečavanje rane pojave bora i opuštenost kože. Pre svega to je pravilan stil života koji podrazumeva sledeće:

-Raznovrsnu ishranu

-Mali unos alkohola

-Kvalitetan san

-Umerenost u svemu

-Bez konzumiranja šećera

-Što više vežbanja koje utiče na vašu kožu.

Ukoliko se pridržavate ovih pravila nećete imati vidljive znake starenja. Rezultati će biti vidljivi. Lepo lice i mladolikost zadržaćete dugo.

Zdravlje dolazi iz glave, zato je  najvaznije da imate pozitivan stav o životu. Živite zdravo da bi bili i ostali zdravi.

100% Prirodni preparati na bazi meda i bilja  kompanije Medofit su čuvar Važeg zdravlja.



Comments are closed.

This entry was posted on November 20, 2019 and is filed under Prirodni lekovi. Written by: . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.