Lekovita svojstva meda

lekovita svojstva meda

Još od davnih vremena med se zbog svojih hranljivih i dijetetskih vrednosti koristio kao terapeutsko sredsvo. Najranije civilizacije otkrile su brojne  lekovitosti meda o čemu postoje dokazi. Osim meda lekovita svojstva imaju i ostali pčelinji proizvodi poput matičnog mleča i propolisa.

Danas se sve više  od strane zdravstvenih radnika  preporučuje med kao lekovito sredstvo, jer  postoje brojna  naučna istraživanja o medu koja su dokazala da su med i pčelinji proizvodi bogati prirodnim šećerima , vitaminima, mineralima, esencijalniim aminokiselinama, enzimima, belančevinama, eteričnim uljima i biljniim antibioticima.

Ne kaže se džabe da je med i hrana i lek.Osim što njegova upotreba sprečava pojavu mnogih bolesti, med je i prirodni lek za brojne zdravstvene tegobe. Samo ga treba znati pravilno dozirati. Med  se smatra jednim od najboljih i najmoćnijih prirodnih proizvoda. Zahvaljujući svojstvima koje poseduje med treba da bude  nezaobilazni deo zdrave ishrane.

Poboljšava imunitet: Sirovi med ima antibakterijska i antivirusna svojstva koja pomažu da se naš imuni sistem poboljša i izbori sa raznim bolestima.  Takođe med  sadrži flavonoide i antioksidanse zahvaljujući kojima se  smanjuje rizik od nekih vrsta karcinoma i bolesti srca.

Med sadrži moćne antioksidante sa antiseptičnim i antibakterijskim svojstvima.

Kašika meda dnevno će vam obezbediti potrebnu energiju za ceo dan.

Simptomi prehlade i gripa poput kašlja i iritacije grla  uspešno se ublažavaju   uz pomoć meda.

Svaki dan započnite sa kašikom meda. U čašu tople vode dodajte med i limun.Ovo je način da dan započnete zdravo.

Postoje mnoge vrsta meda. Svaki od njih je  lekovit i ima svoju svrhu.  Pravi prirodni med kod bilo koje bolesti može biti od velike koristi.

Med, sem kao sirov proizvod, može da se koristiti i kao osnova u koju se  mogu dodati razno lekovito bilje kako bi on imao lekovita svojstva.Brojni kozmetički proizvodi spravljeni su na bazi meda.

Naučne studije koje su radjene i objavljene poslednjih godina dokazale su  da med ima sposobnost da ubija ili umiri bakterije.

Koristite med kod posekotina i opekotina. Zahvaljujući  antibakterijskom svojstvu sprečava infekcije i funkcioniše kao sredstvo protiv upala, smanjuje otoke, bol pa čak i ožiljke.

Kompanija Medofit se  već dugi niz godina bavi proizvodnjom i prodajom prirodnih lekova, spravljenih na na bazi meda ,  lekovitog bilja i  i medicinskih gljiva.  Svi preparati koji su u ponudi su 100% prirodni. Svaki proizvod  je napravljen ručno  od najkvalitetnijih probranih sastojaka iz prirode po  sopstvenom receptu koji se razvijao dugi niz godina.

Prirodne lekove Medofit možete naručiti online na sajtu  http://www.medofit.com/



Comments are closed.

This entry was posted on January 30, 2020 and is filed under Prirodni lekovi. Written by: . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.