Kako se leči visok krvni pritisak

lek za hipertenziju

Prema statističkim podacima  oko 30%  gradjana naše zemlje ima visok krvni pritisak ili hipertenziju. Simptomi visokog pritiska, gotovo su neprimetni pa ga zato nazivaju “tihi ubica”. Dugogodišnji nelečen visok krvni pritisak, zbog nastalih oštećenja na krvnim sudovima  može dovesti čak i do fatalnog ishoda.

Visok  krvni pritisak može uzrokovati  moždani i srčani udar, nastanak bubrežnih obolenja, prouzrokovati probleme sa vidom kao i brojne druge  zdravstvene problema koji mogu biti opasni po život.

Lečenje  visokog krvnog pritiska i njegovo smanjenje zaštitiće  vaš  organizam od propratnih nus pojava koje može da izazove  arterijska hipertenzija.

Hipertenziju morate shvatiti ozbiljno.  Pridržavajte se terapije i saveta koje vam je propisao vaš lekar. Olako shvaćen visok krvni pritisak polako ali sigurno može ugroziti vaš život.

Kako prepoznati simptome hipertenzije ?

Simptomi koji mogu ukazivati da imate visok pritisak su: česta glavobolja, umor, problem sa vidom, otežano disanje,pojava pojačanog  lupanja srca  i pojava bola u grudima. Ukoliko imate neki od ovih simptoma obratite se vašem lekaru koji će vam izmeriti pritisak i ukoliko je potrebno dati odgovarajuću terapiju.

Ukoliko vam lekar dijagnostikuje arterijsku hipertenziju treba da znate da je to hronično i najčešće obolenje koje će vas pratiti doživotno. Napredak bolesti uzrokuje ne samo značajne promene na vašem srcu, već i na krvnim sudovima ostalih vitalnih organa.   Zato se morate  pridržavati propisane terapije i promeniti dotadašnji način života.

Šta uraditi da bi ste sprečili pojavu visokog pritiska?

Da bi ste sprečili pojavu visokog pritiska primenite mere prevencije koje podrazumevaju  promenu  načina ishrane i životnog stila. Smanjite unos soli, konzumirajte što više voća i povrća, proizvode od celog zrna žitarica, živinsko meso, ribu, nemasno meso  i što je veoma bitno  svakog dan budite fizički aktivni. Održavajte zdravu telesnu težinu. Za osobe koje su gojazne redukcija telesne težine će pomoći u kontroli krvnog pritiska.

Normalan krvni pritisak ima vrednost 120/80 mmHg. Vrednost pritiska koji prelazi 140/90 mmHg smatra se povišenim. Tada je potrebno lečenje.

Kompanija Medofit za prirodno lečenje visokog krvnog pritiska nudi  100% prirodni preparat, koji u svom sasatavu sadrži med, medicinske gljive SHIITAKE, REISHI I CORDYCEPS i lekovito bilje belu imelu. Preparat  pomaže da efikasno  otklonite uzrok visokog krvnog pritiska. Lekovito i regenarativno deluje na kompletan kardiovaskularni sistem i što je najbitnije  u potpunosti otklanja uzroke hipertenzije.

 



Comments are closed.

This entry was posted on December 26, 2019 and is filed under Prirodni lekovi. Written by: . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.