Prednosti prirodnog lečenja

prirodno lečenje

Nezdrava ishrana, konzumiranje cigareta, alkohola, fizička neaktivnost, stres, zagađenost neposrednog okruženja i životna sredine su činioci nezdravog načina života. Savremeni, nezdrav način života, sa svim gore navedenim karakteristikama,  za posledicu može imati  slabljenje prirodnih funkcija ljudskog organizma i pojavu bolesti.

Prirodno lečenje  lekovitim biljem i preparatima dobijenim iz  prirode pozitivno utiče na zdravlje i pomaže u lečenju i najtežih bolesti, što je naučno dokazano i nebrojeno puta potvrđeno u praksi.

Prirodni lekovi ne mogu zameniti sve sintetičke lekove, ali u dosta slučajeva leče ili pomažu u lečenju raznih bolesti kao dopuna. Fitoterapija je danas nezamenjiva dopuna oficijalnoj medicini i izuzetno poboljšava terapijski učinak. Lekovi na biljnoj bazi imaju mnogobrojne prednosti . Sigurniji su, jeftiniji,  delotvorniji od sintetičkh lekova, pa stoga ne čudi njihova sve češća i rasprostranjenija  primena u razvijenom svetu.

Lekovi  napravljeni na bazi bilja, meda i lekovitih gljiva imaju dugu tradiciju kada je njihova upotreba u pitanju, manje neželjini efekat, pa je to još jedna od prednosti  i razlog  korišćenja  kod ne malog broja ljudi.

Prirodni preparati napravljeni od bilja i meda ne stvaraju zavisnost i naviku, već na prirodan način vraćaju sklad i ravnotežu  organizma i održavaju organizam vitalnim.

Kod sprovođenja prirodnog lečenja  morate biti strpljivi, jer delovanje prirodnih lekova duže traje i rezultati se ne pokazuju odmah već posle dužeg vremena. Lekovi na bazi bilja ne leče sve bolesti , ali sa njima u organizam  se unose vrlo vredne materije poput eteričnih ulja, vitamina, prirodni hantioksidanasa, flavonoida, minerala, enzima.  Organizam biva jači i otporniji, poboljšava se metabolički proces i odstranjuju štetne materije iz organizma.

Lečenje prirodnim putem to jest biljem  je prvi oblik medicine koji je čovek upoznao. Hiljadama godina je bio jedini način lečenja. Tradicija preparata na biljnoj bazi   datira još od neandertalaca, a danas  predstavlja slobodan izbor u lečenju bolesti.

Danas  je fitoterapija deo naučne medicine i čini osnovu, preventivu i pomoć pri lečenju mnogih bolesti.

Cilj prirodnog lečenja  je osposobljavanje organizma da se izbori sa bolešću. Ova vrsta lečenja što je stadijum bolesti blaži daje i bolje  rezultate. Najkorisnija je u prevenciji bolesti

O zdravlju vodite računa dok ga imate a ne samo onda kada Vas napusti.



Comments are closed.

This entry was posted on December 1, 2014 and is filed under Prirodni lekovi. Written by: . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.