Prirodni lekovi za depresiju

prirodni lek protiv depresije

Depresija je vrlo česta bolest  i u zabrinjavajućem je  porastu kako kod nas tako i u svetu. Glavne karakteristike depresije su poremećaji raspoloženja,  različiti nivoi tuge, usamljenosti i bezvoljno raspoloženje. Veoma je važno prepoznati je i suočiti se sa njom.

Osim prepisanih lekova, postoji  i prirodan način na koji možete da sprečite i lečite depresiju.

Promene  u navikama i  unošenje novina i što se tiče  ishrane i životnog stila  mogu  biti efikasan način da se na prirodan način izborite sa depresijom.   Prirodni način  lečenja depresije može biti jako efikasan kada je u  pitanju blaži oblik ovog poremećaja.

Kada  prepisani lekovi i terapija nisu dovoljni,  depresiju možemo dodatno lečiti prirodnim putem  koji podrazumeva promenu životnog stila.  Postoje mnoge  stvari i mere koje možete  sami preduzeti, a koje će vam pomoći da se izlečite od depresije.

Kako bi se prirodnim putem borili protiv depresije uključite u svakodnevni raspored fizičke aktivnosti i vežbanje jer su istraživanja pokazala da fizička aktivnost pozitivno deluje na raspoloženje.

Zdrava hrana i zdrav način ishrane su veoma bitan faktor  u pokušaju da se izlečite od depresije. Zdrava ishrana pomaže da se osećamo bolje. Jedite više puta dnevno manje porcije koje sadrže  visok nivo proteina, zdravih masti i ugljene hidrate. Nedostatak vitamina i minerala u ishrani može izazvati depresiju stoga u svoj jelovnik uvrstite povrće i voće, integralne proizvode, jezgrasto voće i semenke koji su sjajan izvor i vitamina i minerala. Učinite dan što ispunjenijim. Odlaženje u krevet i ustajanje iz kreveta neka bude u tačno određeno vreme. Zdrav i kvalitetan san je  neophodan za mentalno i fizičko zdravlje. Postavite sebi realne ciljeve koje možete ispuniti u toku dana.

Ukoliko patite od depresije, pažljivo analizirajte svoj stil života i otkrijte načine na koje možete da ga poboljšate.

100% prirodni lekovi za depresiju  u svom sastavu imaju  med, propolis i  lekovito bilje  ginko bilobu,valerijanu, gotu kolu. Poznato je da ginko deluje blago antidepresivno, utiče   na poboljšanje memorije  i druge moždane aktivnosti. Gotu kola deluje na  poboljšanje cirkulacije krvi u mozgu. Valerijana je vekovima poznata lekovita biljaka koja deluje na sve nervne bolesti.

Lekovita svojstva meda  poznata su od davnina. Med se  koristi kao lek protiv anksioznosti i za smirenje mozga. Poznato je da za dobar i zdrav san  treba konzumirati kašiku meda pre spavanja. Prirodni lekovi  za depresiju napravljeni od meda i bilja  pomažu  kod lakših oblika depresije.  Konzumiranjem ovog preparata otklonićete umor, bezvoljnost, negativno razmišljnje, nesanicu.



, , , ,

Comments are closed.

This entry was posted on August 30, 2013 and is filed under Prirodni lekovi. Written by: . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.