Prirodni preparat za probleme sa želucem

lečenje bola u zeludcu

Osnovna funkcija želuca je prijem i prerada hrane.  Želudačne tegobe spadaju u jedan od najčešćih zdravstvenih problema  zbog kojih se danas traži  pomoć lekara, a bolesti  želuca ubrajaju se u bolesti modernog i stresnog načina života. Bolovi u želucu  su najčešće prouzrokovani zbog konzumiranja masne i začinjene hrane, stalne  izloženosti stresu, upotrebe nekih  lekova i nezaobilazna Helicobacter pylori.

Povraćanje  i  jaka nadutost, snažan bol u želucu, koji se širi u trbušnu duplju su najčešći simptomi, zbog kojih se traži stručna pomoć.

Gastritis je takođe česta pojava koja nastaje kao posledica prekomernog lucenja želudačne kiseline. Javlja se kod osoba koje jedu jako začinjenu hranu,  piju previse kafe , konzumiraju cigarete i alkohol, ili se pak preterano nerviraju.

Najbolji lek za prevenciju bolova u želucu je izbalansirana ishrana, koja sadrži  ribu, , maslinovo ulje, kao i izbegavanje  masnoće.

Ukoliko hranom ne postignete poboljšanje preporučuje se upotreba prirodnih preparata napravljenih od lekovitog bilja i meda.

Kompanija Medofit nudi 100% prirodni preparat,koji u sebi  sadrži med, medicinske gljive coprinus i reishi,  lekovito bilje brusnicu i pelin. Preparat se pokazao kao vrlo delotvoran  i efikasan  u lečenju zdravstvenih problema koji su vezani za  želudac. Poznato je da med lekovito deluje na probavni trakt, zbog podsticanja  želuca na  pravilan rad. Takođe med efikasno deluje u sprečavanju zatvora, lekovit je kod čira na dvanestopalačnom crevu i želucu.  Poznato  je da med delotvorno zaustavlja dalji rast bakterije helicobacterpylori.

Gljiva reishi deluje antibakterijski i antivirusno na želudac, dok  gljiva Coprinus, zbog svega što sadrži u sebi  potpomaže varenje, i poboljšava apetit.

Plod brusnice u sebi sadrži moćne antioksidanse, čija je osnovna funkcija da štiti ćelije u organizmu  od oštećenja. Veoma je moćan  prirodni antibiotik. Za lekovita svojstva pelina zna se već hiljadama godina, čak su ga i rimljani koristili  kao prirodnu medicinu. Upotrebljava se za lečenje  loše probave, oslabljenog apetita, protiv nadimanja, podrigivanja. Pelin ima lekovita svojstva na kompletan organizam.

Bol u zelucu je obično veoma mučan i neprijatan. Razloga bola može biti mnogo.

Ako se bol javlja često  morate se obratiti svom lekaru. Medjutim, akutnog bola možete se rešiti  uz pomoc proverenih prirodnih preparata.



Comments are closed.

This entry was posted on August 1, 2016 and is filed under Prirodni lekovi. Written by: . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.