Uzroci neplodnosti kod zena

Prvi deo teksta procitajte – kliknite ovde uzroci neplodnosti

Ožiljci na jajovodima zbog ranijih zapaljenja organa male karlice ili korišćenja spirala, koji čine mehaničku barijeru u spajanju jajne ćelije i sperme; endometrioza može da izazove ožiljke i začepljenje jajovoda; poremećaji funkcije žlezda sa unutrašnjim lučenjem; poremećaji građe materice ili grlića; sluz grlića može da ima neadekvatnu gustinu ili pH vrednost ili drugi faktori kao što su urođene anomalije, veliki gubitak ili dobitak u težini, preterane fizičke vežbe, slaba ishrana i otrovi u životnoj sredini mogu da utiču na žensku plodnost.

Isto tako tokom četrdesetih godina žene doživljavaju suptilne promene u organizmu na koje treba obratiti pažnju. Dosta se može uraditi na prevenciji, ne samo da bi se spremno dočekale ove promene, već i da bi žena ostala zdravija, jača, ispunjenija energijom, zadovoljnija sobom i životom.

Promene koje se događaju ženama u četrdesetim:

* Metabolizam se usporava za 2% svake decenije.

* U odnosu na tridesete, žena ima 2,7 – 3,1kg manje mišićne mase.

* Od sredine tridesetih dolazi do pada gustine kostiju za 1% po godini.

* Stres je u ovom periodu posebno visok, pre svega zbog brige za decu i porodicu, roditelje, zdravlje, karijeru i finansije.

* Ovo je period kada je depresija češća nego u kasnijem dobu.

Poremećaj rada štitne žlezde spada u najčešće hormonalne poremećaje i zastupljeniji je kod žena nego kod muškaraca. Kada su obolenja štitne žlezde u pitanju ne mora uvek biti poremećena njena funkcija, već može doći do uvećanja, pojave čvorića na njoj, kao i malignih oboljenja.

Fibrocistične promene u grudima povezane su sa rastom i opadanjem nivoa hormona koji se javljaju za vreme menstrualnog ciklusa. Žene koje posle ovulacije proizvode posebno visok nivo estrogena u spoju sa niskim nivoom progesterona mogu da imaju više smetnji. Ova kombinacija u vezi je sa prevelikom količinom prolaktina, hormona koji pokreće proizvodnju mleka kod žena koje su tek postale majke, ali povećava osetljivost grudi kod žena koje ne doje.

Zato naši preparati ŠTITNA ŽLEZDA – prirodni lek za štitnjaču i FIBROCISTIČNE GRUDI – prirodni lek za dojke, se preporučuje svakoj ženi koja je napunila 30 godina, jer već tada u ženskom organizmu se pojačavaju hormonski procesi kojima je potrebna pomoć iz prirode. Pošto su naši proizvodi 100% prirodni i napravljeni spojem najkvalitetnijih sastojaka iz prirode, med, lekovite gljive, alge i lekovito bilje, trebate ih koristiti u preventivne svrhe, a kod obolenja kao terapiju.

Današnji standardi lepote su veći nego ikad – ako se osobe ženskog pola ne uklapaju u kalup, misle da sa njima nešto nije u redu. Pokušavajući prilagoditi se standardima, žene često brigu o sebi, poistovećuju s održavanjem vanjske lepote, i tako neretko ugrožavaju vlastito zdravlje. Za zdravlje se zabrinu tek kad nešto s njihovim telom nije u redu – tada, poput pokvarenog automobila, odlaze na «popravke», da se nešto uredi, zategne, oduzme ili doda. Pouzdaju se u raznorazne preparate i proizvode, konzumirajući aditive u prehrani misleći da nisu štetni za njihovo zdravlje – jer, zaboga, da jesu ne bi bili na policama naših trgovina.

Tako neprestano brigu i odgovornost za svoje zdravlje smeštaju negde izvan sebe i nisu svesne šta zaista znači brinuti o sebi.Comments are closed.

This entry was posted on October 15, 2012 and is filed under Zdravlje zena. Written by: . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.